Dolph Lundgren fik trist meddelelse: Kun kort tid tilbage at leve i

Dolph Lundgren har afsløret, at han har været ramt af kræft i flere år.

I 2015 fik actionfilmstjernen at vide af lægerne, at han kun havde to eller tre år tilbage at leve. Diagnosen ændrede hans tilgang til livet: "Jeg sætter nu meget mere pris på mit liv og værdsætter hver dag af det," har action-stjernen udtalt. Siden har skuespilleren dog vist, at der var væsentlig flere år i ham.

Dolph Lundgren er en svensk skuespiller, der opnåede international berømmelse i actionfilm fra 80'erne og 90'erne.

Han blev især kendt for sin rolle som Drago i "Rocky IV". For tiden er den 63-årige skuespiller ikke så ofte at se på skærmen, hvilket skyldes hans helbred.

Under en invitation til tv-showet "In Depth with Graham Bensinger" var skuespilleren åben og ærlig om sin kamp mod kræft i otte år.

Han delte også det øjeblik, hvor han fik diagnosen, og hvordan lægerne i begyndelsen ikke kunne finde ud af, hvad der var galt med ham.

https://www.youtube.com/watch?v=pf7g-MrwT4U

En biopsi afslørede, at han havde nyrekræft. Dette øjeblik havde en betydelig påvirkning på skuespillerens forhold til sin familie: "Jeg sætter så meget mere pris på mit liv nu, jeg værdsætter hver dag af det... Jeg værdsætter bare, at jeg er heldig nok til at leve," fortalte skuespilleren i et interview med Graham Bensinger.

Siden sin diagnose har Lundgren gennemgået periodiske undersøgelser, og i 2020 dukkede der flere problemer op. Efter at have havde haft sure opstød i en periode, blev der fundet seks tumorer, som blev fjernet.

Senere blev der også fundet en tumor i hans lever på størrelse med en citron, hvilket fik Lundgren til at indse alvoren af ​​sit helbredsmæssige tilstand.

I 2021 arbejdede Lundgren i London, hvor to film med hans medvirken blev optaget: Anden del af "Aquaman" og fjerde del af "The Expendables".

Her fik Lundgren tildelt en specialist til at tage sig af hans behandling. Han spurgte sin læge, hvor meget tid han havde tilbage, og selvom han ikke fik et klart svar, indså han, at hans tid kunne være begrænset.

Lundgren har været under konstant pleje af læger siden da og har konsulteret Dr. Alexandra Drakaki, som brugte en ny behandlingsmetode, der normalt bruges til lungekræft. Lundgren er nu i gang med at fjerne arvævet fra tumorerne, og hans kræft er skrumpet med 90% i slutningen af ​​sidste år.

Lundgren besluttede at dele sin historie for at opmuntre andre til at undersøge deres helbred regelmæssigt. "Jeg taler om det her for første gang. Hvis det hjælper med at redde livet på selv én person, der befandt sig i sådan en situation, var det bestemt det værd," understregede skuespilleren.