Forestil dig at vågne op til nyheden: dine 500 millioner kroner er forsvundet ud i den blå luft. 

Det var den barske realitet komikeren Finn Nørbygaard måtte sande tilbage i 2008, da en massiv investering på en halv milliard kroner i virksomheden IT Factory, drevet af Stein Bagger i direktørstolen, pludselig gik op i røg. 

Komikeren var én blandt adskillige danskere, der lige pludselig så sin investering blive reduceret til et rungende hul i jorden, da virksomheden blev erklæret konkurs. Og her 15 år senere er Stein Bagger-sagen fortsat en af de mest omtalte og mindeværdige pengeskandaler i nyere tid. 

Og selvom scenariet formentlig er et følsomt emne, er Nørbygaard ikke bange for at snakke ud om den svære tid efter skandalen – især hvordan han personligt blev hårdt ramt. 

Torsdag formiddag besøgte Finn Nørbygaard Næsby Boldklub nord for Odense, hvor han var foredragsholder til et privat arrangement. 

Her blev Stein Bagger- oplevelsen bragt op, da en tilhører spurgte ind til livet efter krisen indtrådte, skriver B.T. 

“Jeg forestiller mig en gade. Han går på den anden side, jeg går her. Jeg ser, det er ham. Der indrømmer jeg, der kommer tre ekstra dunk, dunk, dunk”, svarede Finn Nørbygaard, og bankede på brystkassen hvor hjertet sidder bagved. 

Under tidligere interviews med den danske presse, har entertaineren talk ærligt ud om, hvordan han de første tre måneder efter skandalen ramte, bare lå i hjemmet og græd. 

“Venner, der så mig i den periode, så mig ligge ude i køkkenet i min slåbrok. Jeg kunne ikke rejse mig. Havde ingen kræfter. Jeg blev et spædbarn igen, fortalte han til B.T. i 2019.

Han har siden da udtalt, at han trods krisen har valgt at tilgive Stein Bagger. Under hans foredrag i Næsby afslører han sågar, at han er klar til at gennemføre et terapiforløb med den tidligere direktør. 

“Jeg er ikke bisset. Det er en del af at være psykoterapeut. Man har en oprigtig interesse i andres velfærd. Det interesserer mig, når folk kommer videre. Det bedste, der kan ske i et terapilokale, det er nok, at folk siger: ‘Gos! Nu kan jeg se det, mand!’”