Du har sikkert bemærket det, og nu fortæller han hvorfor.

Mange danskere sidder helt ude på kanten af sofaen, når det danske herrelandshold i håndbold spiller. Træner Nikolaj Jacobsen er derimod en del tættere på, når han – naturligvis – befinder sig lige ude på sidelinjen, når kampen er i gang.

Tv-seerne får også ofte et glimt af landsholdstræneren under kampen, når kameraet fanger ham. Og mange har sikkert bemærket, at Nikolaj Jacobsen altid tygger tyggegummi.

Læs også: Lene Beier afslører helt nyt projekt: Det skal hun nu

I talkshowet ‘Breinholts’ med Anders Breinholt i spidsen, sætter han nu ord på hvorfor.

“Jeg prøvede på et tidspunkt sådan noget sukkervand, og det gik ikke, fordi jeg skulle tisse hele tiden. Jeg kunne ikke klare mig igennem en halvleg. Tyggegummiet giver mig noget sukker, så jeg lige kan få lidt energi til hjernen. Og så slapper jeg godt af, når jeg tygger det,” forklarer landsholdstræneren til Anders Breinholt i programmet.

Nikolaj Jacobsen forklarer også, at tyggegummiet giver noget sukker, som giver ham energi til hjerne – og samtidig hjælper det ham med at slappe af.

I programmet sætter Nikolaj Jacobsen også ord på noget andet, som nok også har givet anledning til undren.

På banen imponerer Nikolaj Jacobsen med sin finesse og tekniske færdigheder, noget der hurtigt fangede de tyske fans’ opmærksomhed. Disse egenskaber gav anledning til kælenavnet “zaubermaus”, som direkte oversat fra tysk betyder tryllemusen.

Læs også: Leos død ændrede alt: Nu fortæller Sussi om at ‘ramme bunden’

“Det var nok, fordi jeg kunne nogle tekniske afslutninger, som man måske ikke havde set så meget før, og så syntes de, at man ‘zauber’ (tryller, red.) for dem. Derfor fik jeg mit øgenavn ‘tryllemusen’,” forklarede Jacobsen i Viaplay-programmet “Breinholts”. Kælenavnet har klæbet til ham lige siden, og Jacobsen har endda brugt det som brugernavn på sin Instagram-profil.