Savnet er stort.

Det er de færreste, der ikke har stiftet bekendtskab med Jørgen Leths ikoniske stemme. 

De fleste danskere forbinder ham nemlig med lyden af sommer, når han, sammen med hans to kollegaer, i mange år har været billedet på verdens største cykelløb, der hver sommer er rullet over skærmen. 

Tour de France i 2018 blev dog hans sidste, men hans arbejdskarriere er bestemt ikke lakket mod enden.

Læs også: Lene Beier afslører helt nyt projekt: Det skal hun nu

86-årige Jørgen Leth nægter nemlig at lade alderdommen sætte en stopper for hans arbejde, hvorfor han har kastet sig ud i en masse projekter.

For nylig var sagen dog en helt anden i hjertet af København, da venner og beundrere var samlet for at hylde den afdøde Torben Ulrich. Torben, der både var kendt for at gøre god figur på tennisspilleren, som kunstner og far til Metallica-trommeslageren, Lars Ulrich. Hans enke, Molly Martin, samt talrige kulturpersonligheder fra ind- og udland, var mødt op for at fejre hans liv og virke i kølvandet på hans varige aftryk i både sportens og kunstens verden.

Og en særlig gæst ved denne lejlighed var 86-årige Jørgen Leth, der havde et nært og varigt venskab med Torben.

“Selvfølgelig savner jeg ham. Han var en god ven gennem hele livet, og vi lavede jo blandt andet tre film sammen”, sagde Jørgen Leth ifølge Ekstra Bladet og tilføjede:

Læs også: Leos død ændrede alt: Nu fortæller Sussi om at ‘ramme bunden’

“Vi havde kontakt til de sidste. Vi snakkede tit, og jeg besøgte ham også i San Francisco. Det er et flot arrangement. Flot at se så mange møde op”.

Begivenheden markerede også lanceringen af bogen ‘Still in Play’, som rummer nye essays og 120 gengivelser af Torbens kunst. Galleriet præsenterede også nogle af Torbens seneste værker, herunder serien ‘Spaceplay, Skywriting’, skabt i samarbejde med Molly Martin i årene 2021-2022.