Der er ingen tvivl om, at det er et stort problem, hvis ikke det bliver som statsministeren har lovet.

En politisk storm brygger over Randers, hvor konsekvenserne af et omfattende jordskred fortsat volder alvorlig hovedpine for både lokale politikere og statsminister Mette Frederiksen.

Situationen er blevet yderligere kompliceret af uoverensstemmelser mellem Frederiksens udtalelser og lokale forventninger til økonomisk støtte fra staten.

Læs også: Afslører: Det er dronning Margrethe som står bag

Under et besøg i januar i det østjyske område, hvor jordskredet fandt sted, udtrykte Mette Frederiksen offentligt sympati og understregede, at det ville være “fuldstændig urimeligt,” hvis regningen for oprydningsarbejdet skulle betales af Randers’ mest sårbare borgere.

Disse kommentarer blev modtaget som en implicit forsikring om, at staten ville træde til økonomisk.

I lyset af denne situation står Randers’ lokalpolitikere, herunder Socialdemokratiets gruppeformand i byrådet, Steen Bundgaard, fast på at regeringen bør leve op til statsministerens tilsyneladende løfter.

“Det er vi meget enige i. Det spor skal selvfølgelig afsøges alt det, man kan. Det kan vi desværre bare ikke vente på, for vi står med problemerne med økonomien lige nu. Ærligt talt, vi er helt på røven, hvis vi ikke får hjælp, og bordet fanger, når man har sagt, vi ikke skal stå alene med det,” siger Steen Bundgaard til B.T.

Kan man stole på hendes ord?

Miljøminister Magnus Heunicke har dog senest udtalt, at regeringen ikke planlægger at sende yderligere finansiel støtte til Randers, hvilket strider mod de forventninger, der er skabt lokalt. Dette har givet anledning til fornyet debat og kritik fra politiske modstandere.

Læs også: Babylykke hos Lukas Graham: Se den rørende video her

Lars-Christian Brask fra Liberal Alliance kommenterer skarpt på Frederiksens udtalelser:

“Jeg var ved at falde ned af stolen, da jeg så, hvad hun havde sagt derude i Ølst. Det er jo en meget stor politisk beslutning at sige. Det kan godt være, at hun ikke kan fanges i at have løjet, hvis man helt nøje går ned i ordene, men perception is reality – og det ved hun godt,” siger han.

B.T. har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra statsministeren, men uden held.