Der vil aldrig være nogen andre, som kan indtage den særlige plads.

I 1966 mødtes Björn Ulvaeus og Benny Andersson for første gang, da Bennys band Hep Stars krydsede veje med Björns Hootenanny Singers i Västergötland. Dette møde førte til et venskab og et professionelt partnerskab, der snart skulle udvikle sig til dannelse af ABBA. Fire år efter deres møde, sammen med Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad, skabte de supergruppen, der vandt Eurovision Song Contest i 1974 med hit-sangen ‘Waterloo’.

Læs også: Nu er det officielt: Prins Harry sender stærkt signal til kong Charles

Gennem 1970’erne dominerede ABBA popmusikscenen med deres utallige hits og populære albums, indtil de opløstes i 1982 efter to indbyrdes ægteskaber inden for gruppen var endt. Björn og Agnetha, som havde giftet sig i 1971 og fik to børn, skiltes i 1979, mens Benny og Anni-Frid, der giftede sig i 1978, skiltes i 1981.

Björn og Benny til verdenspremieren på Mamma Mia i 2018.

Efter opløsningen fortsatte alle fire medlemmer deres individuelle musikkarrierer, dog genforenedes de kortvarigt i 2022 for at lave showet ‘ABBA Voyage’. På trods af mange års pause fra fælles musikprojekter, har de bevaret kontakten gennem regelmæssige sammenkomster, især omkring højtider og fødselsdage, hvilket også involverer deres børn og børnebørn.

Det skriver Göteborgs-Posten.

Læs også: Ekspert udtaler sig om situationen i Kongehus: “Det er uholdbart”

Björn og Benny har særligt bevaret deres venskab og arbejdsrelationer gennem årene og har sammen skrevet flere musicals, herunder ‘Chess’, ‘Kristina från Duvemåla’, og ‘Mamma Mia!’. Björn reflekterer over deres langvarige forhold, og udtrykker en dyb taknemmelighed for deres unikke bånd, idet han nævner, at de er mere end bare venner og kollegaer; de er nærmest som familie.

“Du ved, at der aldrig vil være en anden person i dit liv, som du går så langt tilbage med,” siger Björn om deres nære relation.

Læs også: Narrede Sussi og Leo: Nu falder hammeren

Til trods for deres travle individuelle liv, har traditionen med at ringe til hinanden hver nytårsaften holdt deres venskab levende, og de bruger dette tidspunkt til at reflektere over det forløbne år og planlægge det kommende.

Benny og Björn’s venskab, som nu spænder over mere end et halvt århundrede, er et vidnesbyrd om deres dybe forbindelse og fælles historie, som de værdsætter højt, bekræftet af Björn’s ord om at der aldrig vil være en anden person i hans liv, der går så langt tilbage.