Nu er det bekræftet, at Liberal Alliances partiformand er blevet meldt til politiet.

I kølvandet på den tumult der har været omkring Alex Vanopslaghs omdiskuterede boligsituation, er han nu blevet meldt til politiet.

Sådan lyder det fra både Information og B.T..

Hvad der ligger til grund for anmeldelsen er, at Alex Vanopslagh har boet i sin lejlighed i København i 29 måneder. En lejlighed som han havde fået stillet til rådighed af Folketinget.

Mens partiformanden boede der, havde han nemlig også folkeregisteradresse i Struer, hvorved han på den måde opnåede tilskud til dobbelt husførelse, på trods af at han boede i Vanløse i hele perioden.

LA-formanden både betalt pengene tilbage og forklaret, hvorfor han flyttede sin adresse til Struer, selvom han boede i Vanløse.

Det gjorde han nemlig for at sikre sig, at han kunne tilbringe tid med sin søn. Men det stopper ikke her.

Sagen tog nemlig tirsdag en seriøs vending, da fire jurister vurderede, at LA-formanden nu skulle efterforskes for muligt bedrageri.

Oveni har en borger også anmeldt Alex Vanopslagh til politiet, hvorved politiet nu får mulighed for at efterforske sagen yderligere.

Københavns politi har ikke sat ord på, hvad der er op og ned i sagen, hvorfor de også henviser til tavshedspligten.

Udover det har Enhedslisten og Alternativet anmodet Folketingets præsidium om at finde ud af, om Folketinget også skal politianmelde LA-formanden: 

“Velrenommerede eksperter har klart og tydeligt rejst en berettiget tvivl og siger, at det bør overlades til politiet. Så er det naturligt, at Folketinget vurderer, om det er det, man skal gøre, og så må politiet så vurdere, om det skal føre til en tiltale.”, lyder det fra Enhedslistens Peder Hvelplund, der udtaler sig til Information.