Flere havde lagt sag an mod Elon Musk, og ville have milliarder af dollars i erstatning. Nu er sagen blevet afgjort.

Elon Musk kan ånde lettet op. Han er nemlig blevet frifundet for ansvar i en sag, der handler om svindel som følge af et tweet om Tesla, der blev delt i 2018.

LÆS OGSÅ: Hollywood-stjerne hylder ‘den utrolige Dar Salim’

Fredag amerikansk tid har et nævningeting afgjort, at Elon Musk, der er administrerende direktør for Tesla, ikke bærer noget ansvar i en sag om svindel på grund af et tweet, han delte for godt og vel fire år siden.

Sagen har kørt ved en domstol i San Francisco, og drejer sig om et tweet, hvori Musk skrev, at han gjorde sig tanker om at afnotere Tesla for 420 dollars pr. aktie.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Hans opslag endte med at få stor betydning for Teslas aktiekurs, hvilket endte med at koste en række aktionærer store summer penge.

Derfor valgte en række aktionærer at gå sammen om at lægge sag an mod Elon Musk, hvor de krævede at blive betalt flere milliarder dollars i erstatning.

Nu står det dog klart, at han ikke er skyldig, og at han derfor ikke skal betale en stor erstatning til de aktionærer, der valgte at lægge sag an mod ham.

Efter afgørelsen var faldet, var rigmanden hurtig til at reagere, hvilket han gjorde i et opslag på Twitter.

“Gudskelov har folkets visdom sejret. Jeg er dybt taknemmelig for nævningetingets enstemmige afgørelse om uskyld,” skrev han på det sociale medie.

Sagens nævninge skulle kun bruge to timer på at votere, før de var nået frem til en afgørelse om, at Musk ikke var skyldig i anklagerne mod ham.

Advokaten Nicholas Porritt, der repræsenterer flere af aktionærerne, har udtalt, at de er ‘skuffede’, og at de nu vil gøre sig tanker om de næste skridt. Det er derfor ikke sikkert, at sagen er helt slut endnu.

LÆS OGSÅ: Skilsmisse koster hitsanger dyrt: Skal betale enormt beløb til ekskone

“Vi er skuffede over dommen og overvejer de næste skridt,” lød det fra Porritt i en erklæring efter afgørelsen ifølge Ritzau.