Først var der stor lykke.

Christiane Schaumburg-Müller Åxman og Daniel Åxman ventede sig sit første fælles barn. Senere blev det til en stor sorg.

Da Christiane og Daniel var til scanning i graviditetens 20. uge, fik de dog en hård besked. Det så ikke godt ud.

Nu fortæller Christiane for første gang om hele forløbet. Det gør hun i sin egen podcast ‘Hverdag‘ på Podimo.

I podcasten har hun besøg af Michelle Kristensen, som også har oplevet en graviditet der er gået galt.

Christiane fortæller, at hun var meget syg i gravidteten, og på baggrund af det, fik hun faktisk foretaget flere undersøgelser og der blev taget blodprøver. Men alt kom tilbage og så fint ud.

Men så tog det hele en skidt drejning.

“Det var simpelthen frygteligt”

“Ved misdannelsesscanningen bliver de i tvivl. Hjernen ser ikke ud, som den skal se ud, og der er virkelig svag hjertelyd. Så er vi til rigtig meget i de efterfølgende uger, fordi det også er der, hjernen udvikler sig mest efter uge 20. Og det overlever simpelthen ikke. Der er vi så langt henne, at der kan du ikke få en pille, så der skal du føde, og du skal igennem hele fødselsforløbet,” fortæller Christiane og fortsætter:

Man får jo ikke direkte besked. Man får at vide, at det ikke ser så godt ud, og at man skal komme tilbage om tre dage. Og hun kunne ikke sige så meget andet end, at det ikke ser så godt ud. Og man ved ikke, hvad det betyder. Så man går hjem, og man ved ikke, om der er et håb at holde fast i, eller om det håb er dødt.

Til sidst fik de dog svar – men det var langt fra et godt svar.

“Da vi så kommer derop igen, så bryder vi begge to hulkende sammen. Det var simpelthen så frygteligt. Så skulle jeg på Riget og igennem alle mulige scanninger. Der var de virkelig grundige. Men der er ret mange forskellige tider, så der går alligevel en uge,” fortæller Christiane.

Christiane fortæller også, at alt dette skete midt i tiden hvor der er konfirmationer. Og hos Christiane og Daniel skulle der også holdes konfirmation. Den lå allerede et par dage efter den forfærdelige besked, og før Christiane skulle ind og føde.

Derfor måtte de skrive ud til alle gæsterne og fortælle børnene om de dårlige nyheder inden festen.

“Vi holder festen hjemme hos os, og der er vildt meget at lave, og jeg står der med kæmpe mave. Det var så surrealistisk. Og så var vi oppe og føde to dage efter,” fortæller Christiane i podcasten.