Liberal Alliance-formanden bør blive undersøgt af politiet for hans boligstunt, mener flere eksperter.

Alex Vanopslagh overtog rollen som forman af Liberal Alliance fra den tidligere udenrigsminister Anders Samuelsen.

Ifølge flere jurister, som Dagbladet Information har spurgt, bør en sag om dobbelt husførelse, som involverer formanden for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, undersøges af politiet.

“Min umiddelbare vurdering er, at det her er en sag, der bør efterforskes af politiet. Der er så meget, der peger på, at der kan være foregået noget strafbart,” fortæller Sten Schaumburg-Müller, der er juraprofessor ved Syddansk Universitet til avisen.

Liberal Alliances helt egen ‘Daddy’, fik fra år 2020 til 2022 uberettiget et tilskud til dobbelt husførelse og fik en lejlighed stillet til rådighed af Folketinget.

Han fik det her tilskud, fordi han angiveligt havde folkeregisteradresse i Struer i den periode.

Men Struer Kommune, har afgjort, at han brød CPR-loven ved at opholde sig for lidt i Struer.

Derfor har Alex Vanopslagh valgt at betale hele tilskuddet tilbage og opsagt til bolig i Struer.

Jørn Vestergaard er professor emeritus i strafferet ved Københavns Universitet. Han siger til Information, at han godt kan forstå, at nogen undrer sig, hvis politiet ikke indleder en efterforskning.

Lotte Helms, som forsker i straffe- og kriminalret ved Syddansk Universitet, understreger over for Information, at en efterforskning ville kræve en politianmeldelse.

Hun fortæller til medier, at det ville være ordenligt, hvis politiet undersøgte, om der var noget at komme efter i sagen, og at Alex kan have haft forsæt til at bryde reglerne fremover.

LA-formanden har tidligere forklaret, at han ikke var bekendt med reglerne, og har derfor erkendt at han har brudt dem.

I en mail sendt til Information, skriver Alex Vanopslagh, at han betragter sagen som afsluttet. Der er grundet med, at han har bedt Folketinget om at vurdere, hvad han skulle betale tilbage.