Det lå ikke i kortene for 20 år siden, at Anja Steensig skulle indtage bestsellerlisterne med en spirituel bog. Anjas rejse på vej mod de store salgstal har været lang og kringlet.

Igennem en årrække var Anja Steensig en af landets mest folkekære tv-værter. Det kom som en overraskelse for mange, da hun i 2012 sagde farvel til underholdningsbranchen.

Det var særligt de populære programmer ’Anja & BS på afveje’, ’Go’aften Danmark’, ‘DR-sporten’ og Roomservice, der gjorde Anja til allemandseje. Fra den ene dag til den anden trådte hun dog ud af mediernes søgelys.

“Jeg havde været igennem en tung depression, hvor jeg mere eller mindre havde ligget i min seng i et halvt år. Da jeg så småt begyndte at mærke, at jeg var kommet ud på den anden side af depressionen, var jeg meget langt fra den, jeg havde været tidligere,” har Anja tidligere udtalt i et interview med Kristeligt Dagblad.

Det var en depression, der ændrede hendes spor.

Gennem mørket oplevede hun at få adgang til Gud. Gud i form af ren kærlighed. Og efter den oplevelse kom troen til at fylde alt. 

Siden da har alt hendes arbejde handlet om den kærlighed hun mødte. Jesus er blevet hendes største inspirationskilde og hun oplever at have ham ved sin side altid. Det er ham, hun er i dialog med, når der skal træffes skelsættende beslutninger. Det var således også tilfældet, da hun en sen aften vidste, at hun skulle søge ind på teologistudiet. 

I dag fungerer Anja som foredragsholder og åndelig mentor. Og nu også som bestsellerforfatter.

Den store viden om meditation og selvkærlighed er blevet omsat til en bog, der hitter hos alle boghandlere.

“Mit mål er at hjælpe mennesker til at forbinde sig med Guds kærlighed. At lære at praktisere selvkærlighed”, fortæller Anja og det er netop også det, som hendes bog: ”En bog til mørke dage” skal kunne.

Indtil videre har bogen solgt omkring 15.000 eksemplarer, hvilket placerer bogen helt i top på mange bestsellerlister.

Bogen er desuden blevet solgt til udgivelse i flere lande. Heriblandt i USA, hvor bogen udkommer i starten af det nye år.

Bogen kan købes her.