‘Friends’-stjerne fortæller i en ny bog skræmmende detaljer omkring sit misbrug.

I ‘Friends’ spiller Matthew Perry den næsten altid glade Chandler Bing. Serien har været en kæmpe, global succes siden den for 28 år siden fik premiere.

Matthews private liv har dog været alt andet end liv og glade dage. Det har faktisk været det direkte modsatte.

Matthew har i mange år haft et misbrug af både alkohol og stoffer, hvilket for fem år siden kulminerede ved at være tæt på at koste ham livet.

Det fortæller Perry åbent om i en ny bog, som har fået titlen “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing”.

Her fortæller Perry blandt andet, at han i en alder af 49 år kæmpede for livet i flere uger. Perry havde et misbrug af opiater, som til sidst resulterede i at der gik hul på hans tarm.

Det betød, at Perry måtte tilbringe to uger i koma. Fem måneders hospitalsindlæggelse og ni måneder med stomi var den barske realitet for ‘Friends’-stjernen.

Da Perry første gang blev indlagt på hospitalet fortalte lægerne familien, at Matthew bare havde 2 procent chance for at overleve. Han fik tilkoblet en ECMO-maskine, som afhjælper hjertet og lungerne med vejrtrækningen.

Det er normalt ikke noget, man slipper levende fra, fortæller Perry til People.

I alt blev fem personer tilkoblet en ECMO-maskine på hospitalet den aften, og kun Matthew overlevede. Det faktum fik ham til at tænke hvorfor.

Hvorfor var det lige præcis Matthew, som skulle overleve som den eneste af de fem personer. Perry fortæller, at han ikke ville dele sine skræmmende oplevelser før han følte sig sikker på ikke at falde tilbage i misbruget igen.

Det er derfor, bogen og erindringerne først offentliggøres nu.