Når Andreas Mogensen lander på jorden igen, vil han være to-fire cm højere end da han forlod jorden.

Den 26. august sidste år blev Andreas Mogensen opsendt til Den Internationale Rumstation.

Det betyder, at Andreas Mogensen har befundet sig på rumstationen i seks måneder. Han tog afsked med rumstationen i går, hvor Crew 7 drog tilbage mod jorden. Det forventes at de vil lande i havet ud for Floridas kyst i dag 10.35 dansk tid.

Andreas Mogensen delte på sin Instagram-profil at han glædede sig til at se sin familie igen, og til at spise noget sprødt mad igen – måske en et godt dansk rugbrød eller en beef wellington.

Og nu kan Andreas Mogensen meget snart både se sin familie og få noget sprødt mad, men der er også noget andet som han vil opleve når han lander igen.

Han vender nemlig retur til jorden to-fire cm højere, end da han forlod den.

Og det er der en helt særlig årsag til.

Astronauternes kroppe vil nemlig være svækkede efter flere måneder, hvor de har været vægtløse. Derfor bliver de også båret ud af rumkapslen når de lander.

Det fortæller Cecilie Sand Nørholm, der er astrofysiker ved Planetarium i København, til Ritzau. Det skriver B.T.

“På rumstationen behøver musklerne ikke arbejde så meget som her på Jorden. Derfor kan det i begyndelsen være svært at stå på benene, fortæller Cecilie Sand Nørholm og fortsætter:

“Ryghvirvlerne og den brusk, der sidder imellem, får bedre plads til at udvide sig. Det kan måske lyde tillokkende at blive lidt højere, men det kan faktisk være ret smertefuldt.”

Det er dog ikke en tilstand som er blivende, og efter lidt tid vil Andreas Mogensen vende tilbage til sin normale højde.

Herunder kan du se Andreas Mogensens sidste opdatering fra rumstationen: