Den kendte Michelinkok giver sine tre bedste råd til restaurant besøg, blandt andet hvilke retter du skal undgå.
Gordon Ramsay har ifølge LadBible serveret en portion råd til spisende gæster om, hvilken ret de altid bør undgå, når de er ude på en restaurant.
Tre “gyldne” regler
Ramsay fortalte om sine tre gyldne regler for at spise på en restaurant, hvor han fortalte middagsgæsterne, at de burde være på vagt over for ethvert sted, der kaster om sig med ‘mistænkelig pral’ om kvaliteten af deres mad.
Betegnelser som ‘berømt’ eller ‘landets/byens bedste’ uden yderligere bevis til at støtte påstanden får kokkens alarmklokker til at ringe, da det altid får ham til at spekulere: “Hvem sagde det?”
Kokken havde også et særligt trick til at få de bedste flasker vin til en god pris, idet han sagde, at du skulle bede om ‘skralde’-listen, som består af flasker med ridsede etiketter eller årgange, som ikke har solgt godt.
Han foreslog, at du bede om en flaske af det anbefalede for højst 30 $ (24 £), da det tilsyneladende kan være en hemmelig måde at få en undervurderet drikkepenge til bordet på uden at koste for meget.
Ramsays sidste tip handlede dog om den ene ret, du ikke bør vælge, når tjeneren kommer og beder dig om at afgive din ordre.
(U)specielle retter
Det viser sig, at den pågældende ret er alt du kan finde på listen over specialiteter eller “dagens ret”, især hvis det ser ud til, at der er mange muligheder at vælge imellem.
Han sagde: “Dagens Ret er der for at forsvinde i løbet af aftenen. Når de lister 10 tilbud, er det ikke specielt.”
Det er ikke første gang, at Ramsay har advaret spisende gæster om at beslutte sig for de specielle retter på en restaurant, hvor han især har problemer med steder, der serverer “dagens suppe”.
Kokken sagde tidligere, at hvis du ville gå efter suppen, skulle du spørge tjeneren, hvad de øsede ud i går, og hvis det var det samme, så er du måske i en situation, hvor det ikke er dagens, men ugens- eller månedens.