Den folkekære skuespiller døde fredag ​​den 14. oktober.

Harry Potter og Cracker-skuespilleren Robbie Coltrane er død, 72 år gammel.

Det skriver The Mirror.

I en erklæring sagde hans agent, Belinda Wright: 

“Min klient og ven Robbie Coltrane OBE døde fredag ​​den 14. oktober.” 

Robbie Coltrane var et unikt talent der delte Guinness Book of Records’ Award for at vinde tre på hinanden følgende Baftaer for bedste skuespiller for sin rolle i TV-serien Cracker i 1994, 1995 og 1996 med Sir Michael Gambon. 

Foto: Robbie Coltrane

Han vil sandsynligvis blive husket bedst i de kommende årtier som Hagrid i Harry Potter-filmene, en rolle, der bragte glæde til både børn og voksne over hele verden, hvilket har givet anledning til en strøm af fanbreve hver uge i over 20 år.

Om hans rolle som Hagrid siger hans agent at “han har modtaget en strøm af fanbreve hver uge i 20 år” og fortsætter: 

“James Bond-fans skriver også for at bifalde hans rolle i GoldenEye og The World Is Not Enough.” 

Han efterlader sin søster Annie Rae, hans børn Spencer og Alice og deres mor Rhona Gemmell. 

“Vi vil gerne takke det medicinske personale på Forth Valley Royal Hospital i Larbert for deres omsorg og diplomati,” står der fra dem i agentens erklæring. 

Hyldester er væltet ind til skuespilleren. 

En sagde: Robbie Coltrane var en legende, en fantastisk skuespiller og en sjov fyr,” 

mens en anden sagde: En anden skrev: “RIP Robbie Coltrane. Hagrid, selvfølgelig, men spillede så mange andre vidunderlige karakterer.” 

Skotskfødte Robbie var en succesrig skuespiller, før han påtog sig rollen som halvt menneske, halvt kæmpe, Hagrid. 

Han spillede detektiv i kriminaldramaserien Cracker og to James Bond-film, GoldenEye og The World is Not Enough, selvom hans rolle som Hagrid nok er hans mest fremtrædende. 

Siden Harry Potter sluttede, har han kun medvirket i nogle få film, såsom stemmerollen i Great Expectations i 2012 og Effie i 2012, hvor han spillede læge. 

Han blev tvunget til at tage fire år fri fra 2012-2016 på grund af dårligt helbred. En af hans mest fremtrædende roller var i 2016, da han spillede en tv-komiker anklaget for at have voldtaget en 15-årig i National Treasure, et tv-drama i fire dele på Channel 4.