I et meget åbent og ærligt interview kommer Michael J. Fox, stjernen fra “Tilbage til Fremtiden”, ind på mange forskellige ting. Det endte med alvorlige og triste udmeldinger.

“Jeg vil ikke lyve, det bliver altid sværere. Det bliver sværere hver dag,” indrømmede den 61-årige skuespiller i et åbenhjertet tv-interview med den amerikanske tv-station CBS.

Den tidligere superstjerne har levet med Parkinsons i mere end 30 år. Det er en uhelbredelig nervesygdom, som blandt andet kan forårsage symptomer som rysten, muskelstivhed og gangbesvær hos de berørte.

Fox fik diagnosen da han var kun 29 år gammel.

I dag, mere end tre årtier senere, fortæller han med overbevisning til sine fans: “Jeg bliver ikke 80 år!”

Det bliver ifølge Michael J. Fox sygdommen, der kommer til at definere, hvornår han skal forlade os alle.

Døden banker allerede på døren, indrømmede Fox i sit interview. Her fortalte han, at hans tilstand er forværret. Det kunne man sagtens se under interviewet, hvor han havde svært ved at kontrollere sine bevægelser, når han talte.

Ikke nok med Parkinsons, så har Fox også måtte igennem en operation for en tumor i rygsøjlen. Det har efterladt den 61-årige svært handicappet, når han skal gå.

Han er allerede faldet flere gange og har brækket sine arme, albuer, hans hånd og forskellige knogler i ansigtet.

Netop sådanne fald er det farlige ved sygdommen og en almindelig dødsårsag for Parkinsons patienter, forklarede Fox.

Sygdommen kan også få ram dig ved en lungebetændelse eller ved “ufrivillig indånding af føde” i lungerne.

I midten af maj vil dokumentaren “Still” om skuespillerens liv, hans store succes i 80’erne og den pludselige Parkinsons-diagnose blive udgivet på Apple TV.