Den Oscar-nominerede skuespiller døde lørdag.

Den 81-årige Hollywood-stjerne Michael Lerner døde lørdag. Han blev 81 år.

Hans nevø, Sam Lerner, der spillede med i “The Goldbergs”, meddelte hans død i et Instagram-opslag, som han delte i går eftermiddags (søndag).

“Vi mistede en legende i går aftes. Det er svært at sætte ord på, hvor genial min onkel Michael var, og hvor stor indflydelse han havde på mig,” skrev Sam, der fortsætter:

“Hans historier inspirerede mig altid og fik mig til at forelske mig i skuespil. Han var den sejeste, mest selvsikre, talentfulde fyr, og det faktum, at han var i min familie, vil altid få mig til at føle mig speciel.” lyder det fra Sam Lerner.

Michael fik en Oscar-nominering i 1991 for sin rolle som Jack Lipnick i “Barton Fink”. Han havde næsten 200 roller på sit CV, inklusive “Eight Men Out”, “Godzilla” og “X-Men: Days of Futures Past”, og tre uudgivne projekter undervejs.

“Alle, der kender ham, ved, hvor vanvittig han var – på den bedste måde. Jeg er så heldig, at jeg fik tilbragt så meget tid sammen med ham, og vi er alle heldige, at vi kan fortsætte med at se hans arbejde resten af tiden.” fortæller nevøen.

Sam afsluttede sit opslag med: “Hvil i fred Michael, nyd dine ubegrænsede cubanske cigarer, behagelige stole og endeløse film-maraton.”

Michael havde tre projekter under udvikling og var i postproduktion på “Sallywood” med Sally Kirkland, Jennifer Tilly og Eric Roberts.

Der gik også rygter om, at han arbejdede på “Edoardo the Last Goodbye”, og han var på rollelisten i “Fragments from Olympus: The Vision of Nikola Tesla” sammen med Sean Young og Ed Begley Jr.

Han fik sin filmdebut i 1970 med “Alex in Wonderland”, før han skiftede over til tv-roller i “The Bob Newhart Show”, “Emergency!” og “MASH.”

Lerner spillede rollen som Det Hvide Hus’ pressechef Pierre Salinger i ABC tv-filmen “The Missiles of October” med William Devane i 1974.

Han havde roller i “The Rockford Files”, “Kojak”, “Barnaby Jones” og “Hart to Hart.”

Efter at have modtaget Oscar-nomineringen for at spille studiechef Jack Lipnick i “Barton Fink”, gjorde Lerners velkendte ansigt det let for biografgængere at genkende ham i “Newsies”, “Blank Check” og senere som James Caans forlagschef i “Elf.”