Der har været rigtig mange børnestjerner i Danmark, men en af dem som folk nok vil huske allerbedst, er Rasmus Albeck.

Navnet vækker måske ikke de store minder, men roller som Esben i Kærlighed ved første hik-filmene samt Hugo Mortensen fra julekalenderen Brødrene Mortensens Jul vi helt sikkert gøre det.

Rasmus Albeck var nemlig en karakteristisk børneskuespiller, der altid indtog en rolle, hvor han lavede spas og løjer.

Han fik sin første rolle i filmen Sunes Familie fra 1997, hvor han spillede lillebroren Håkon. Lige netop rollen som lillebror, er den som Rasmus Albeck altid har haft i de film, han har spillet med i.

Du kan se nogle sjove klip med Rasmus Albeck fra Kærlighed ved første blik herunder

I Brødrene Mortenens Jul var det rollen som lillebror Hugo Mortensen, der fik et mystisk brev underskrevet af J.N. Julekalenderen blev et kæmpe hit da den blev sendt i 1998, og den har sidenhen været genudsendt i flere omgange.

I 1999 fik Rasmus Albeck rollen som Esben i Kærlighed ved første hik, og her spillede var også med i både 2’eren og 3’eren af samme filmserie.

‘Esben’ var den både hjælpsomme og drillesyge lillebror, der nok huskes bedst for at bestille kondomer til sin storebror Viktor nede i kiosken.

Efter 2003 blev skuespillet lagt på hylden, og foruden en rolle som ‘Pat’ i kortfilmen Saint Patrick, har Rasmus Albeck ikke besiddet flere roller.

I stedet er Rasmus Albeck blevet uddannet ved Det Danske Musicalakademi, og så har han læst til folkeskolelærer.

Sådan ser han ud i dag

Rasmus har blandt stået bag en del af de musicals og koncerter, der har været i Herlev Revy og Teater. Han har nemlig både stået som producer og instruktør. Synge kan han dog også, hvilket han viser i denne video fra Herlev Musical & Teater.