J.K. Rowling, der er forfatteren bag Harry Potter-bøgerne, blev offer for en russiskfremstillet prank.

Den britiske forfatter troede, at hun talte med den ukrainske præsident Zelensky, men det viste sig dog, at det slet ikke var tilfældet. Det skriver TMZ.

LÆS OGSÅ: YouTube-stjernen David Dobrik sagsøgt for over 70 millioner

Forfatteren deltog i et Zoom-opkald med, hvad hun troede var Zelensky, men som i virkeligheden var de russiske komikere Vovan og Lexus.

De to har tidligere været fremme i medierne, fordi de har lavet spøgerier med højprofilerede navne, hvilket omfatter blandt andet Kamala Harris og prins Harry.

Personen i den anden ende af Zoom-opkaldet havde sit kamera slukket til interviewet. J.K. Rowling havde planer om at tale med Zelensky om hendes velgørenhedsarbejde for Ukraine, men Vovan og Lexus havde andre planer.

I videoen fortæller imitatoren til J.K. Rowling, at de har skrevet ‘Avada Kedavra’ på deres missiler – med henvisning til den mest dødelige besværgelse i hendes troldmandsverden. Hun fortæller dem, at det er en god idé.

De spørger også om Dumbledores seksuelle præference, som hun tidligere har sagt var homoseksuel. ‘Zelensky’ siger, at de håber, at Dumbledore ikke har ligget i seng med en transkønnet – og stikker dermed til J.K. Rowlings holdning til transpersoner.

LÆS OGSÅ: Holdt kun en uge: Nu er Britney Spears tilbage

“Videoen, som er blevet redigeret, er en forvrænget gengivelse af samtalen”, lød det fra hendes talsmand til The Hollywood Reporter. Vedkomende sagde også, at det hele var ekstremt ‘usmageligt’.