I dag går det i gang.

I dag, tirsdag, skal den tidligere tv-vært Jes Dorph-Petersen vidne i Østre Landsret.

Det fortæller han i en på sin Facebook-profil. Dette kommer efter en kontrovers, der startede tilbage i januar 2021, da han blev underkastet en omfattende advokatundersøgelse i forbindelse med en MeToo-relateret sag.

Læs også: Christian Degn deler dejligt nyt fra privatlivet

Advokaten Yvonne Frederiksen havde på det tidspunkt ført samtaler med ham som led i en ekstern undersøgelse for TV 2 om påståede krænkelser fra 2001 og 2003, hvor Jes Dorph var involveret i hændelser med kvindelige journalistpraktikanter.

Resultatet af denne undersøgelse førte til, at Jes Dorph ikke længere kunne fortsætte sit arbejde på ‘Go’ Aften Live’. Han har siden udtrykt, at det har været en udfordring at finde et nyt arbejde.

Efterfølgende klagede Jes Dorph til Advokatnævnet over advokatens håndtering af sagen, og det blev konstateret, at advokaten ikke havde informeret tilstrækkeligt om de specifikke lovgivninger og regler, der skulle være overtrådt. Det blev vurderet som dårlig advokatskik, og advokaten modtog en bøde på 20.000 kroner.

Læs også: Bemærkede du detaljen i populært TV 2-program? Nu er det bekræftet

Nu søger advokaten at få sit navn renset, og sagen genoptages i Østre Landsret, hvor Jes Dorph skal afgive sin vidneforklaring. Der er også afsat en yderligere dag, torsdag, til behandling af sagen. Jes Dorph har desuden anlagt sag mod Yvonne Frederiksen og kræver en erstatning på omkring 1,6 millioner kroner i forbindelse med hendes rolle i undersøgelsen.

Du kan se hele Jes Dorph-Petersens opslag herunder: