Nu springer den populære sanger ud i noget helt nyt.

Joey Moe debuterer som spillefilmsinstruktør med den psykologiske thriller RIPPLE, der får biografpremiere den 14. marts, og som desuden kan opleves ved forpremiere i hele 20 biografer.

De fleste kender Joey Moe fra musikbranchen som sanger og producer, men i kølvandet på corona-pandemien besluttede han sig for at forfølge sin drøm om at skabe fortællinger via filmmediet. Han fik indledningsvist succes med en serie af kortfilm, hvorefter han blev optaget på den vestdanske filmskole SUPER8 i Aarhus.

Det oplyser HAVE Kommunikation i en pressemeddelelse.

Nu debuterer han så med sin første spillefilm, som bærer titlen RIPPLE, og som Joey Moe også har skrevet manuskriptet til. I filmen kan man opleve stjerner som Diêm Camille, Rasmus Hammerich og Ulrich Thomsen.

RIPPLE er inspireret af virkelige hændelser, som lader publikum komme ind under huden på karaktererne i takt med, at de hver især konfronteres med deres fortid. Samtidig underholdes nationen af en industri, der lukrerer på andre menneskers værste mareridt.

Om filmen udtaler Joey Moe:

“Jeg har altid haft en forkærlighed for film som 21 Grams, Memento og Pulp Fiction, som alle har utraditionelle fortællegreb. RIPPLE kan tilmed være en smule vanskelig at putte i én kasse, for jeg tog et bevidst valg om at udfordre min fortællerstil ved at sætte kurs ned ad den smalle kringlede sti frem for den trafikerede motorvej. Jeg håber, at RIPPLE både vil underholde og gøre indtryk, og mit ønske er, at RIPPLE bliver et vidnesbyrd om, at kunsten kan rumme mange facetter. Samtidig er den bevis på, at jeg nu har åbnet døren til en ny kunstnerisk verden, som jeg ikke agter at lukke i lige foreløbig!”

Foto: Sarah Hesselbo


RIPPLE tager publikum på en rejse i ‘true crime’-universet, hvor tv-vært Erik Hammer (Ulrich Thomsen) får besøg af den populære podcast vært Lotus (Diêm Camille), der bliver indhentet af sin skæbne, da tv-udsendelsen tager en uventet drejning.

Et enkelt mord udløser en sommerfugleeffekt, der spinder gennem generationer og væver tre separate fortællinger sammen.

I jagten på at finde sammenhængen og stoppe vanviddet, involverer lydteknikeren Marrit (Ida Marie Nielsen) politibetjent Erneeraq (Rasmus Hammerich), hvilket sender dem begge ud i et opgør med fortiden – alt er på spil imens en hel nation ser med live.


Blandt de medvirkende i spillefilmen møder vi foruden Rasmus Hammerich (Den Grænseløse), Diêm Camille (skaberen og hovedrolleindehaveren af tv-serien Bad Bitch), Gustav Marzetta Gleerup (Hooligan), Ulrich Thomsen samt Ida Marie Nielsen, som er bedst kendt fra sin medvirken i den populære tv-serie Vikings.


Holdet bag
Joey Moe startede som bekendt sin karriere i musikbranchen, hvor han er manden bag monsterhits som “Smukkest På En Søndag”, “Million” og “Dobbeltslag”. Efter flere succesfulde kortfilm, og med et afgangsbevis fra filmskolen SUPER8 i Aarhus, har han nu indtaget instruktørskolen. Men det betyder dog ikke, at han har lagt sin musikerkarriere helt bag sig. Tværtimod – for han har nemlig både skrevet og produceret titelsangen til sin spillefilmsdebut RIPPLE.

Filmen er produceret af Jasmin Jiramani. Fotograferne er Søren Weper og Karl Haugan de Neergaard. Den er støttet af SUPER8 og Den Vestdanske Filmpulje samt Filmværkstederne i Aarhus, Odense og København.