Fra 1. oktober sætter Johannes Langkilde sig til rette ved værtsbordet i ‘Aftenshowets’ studie, hvor han de næste ni måneder skal være en del af værtsholdet.

“Jeg er meget begejstret for, at vi har fået Johannes Langkilde med på ‘Aftenshowet’. Johannes er en særdeles dygtig og erfaren journalist og nyhedsvært, som mange af DR’s seere er glade for. Han har alle de rette kvaliteter til at facilitere vedkommende samtaler i studiet, så alle bag skærmen kan grine, græde, diskutere og blive klogere sammen med vores gæster i ‘Aftenshowet’,” siger Anne Garlichs, programchef i Strategi og Brugere, DR.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Fra den 1. oktober bliver Johannes Langkilde en del af ‘Aftenshowet’. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)

‘Aftenshowet’ sendes mandag til torsdag på DR1 fra 19 til 20 og tager fat, når nyhedsstrømmen skal perspektiveres og gøres relevant for danskerne og deres liv. Programmets bærende element er aktuelle gæster i studiet og de gode og kritiske samtaler, der sætter ansigt, følelser og virkelighed på tidens vigtigste historier.

“Jeg har altid elsket at formidle gode samtaler om vigtige emner med plads til både følelser og bid. ‘Aftenshowet’ handler ligesom TV Avisen om det, der sker både tæt på og ude verden, men her får jeg virkelig mulighed for at dyrke netop den nære måde at formidle aktuelle emner på. Og så glæder jeg mig til at blive en del af redaktionen og værtholdet, som jeg kender som både dygtige, engagerede og virkelig behagelige kolleger,” siger Johannes Langkilde.

Johannes Langkilde kommer til ‘Aftenshowet’ med en stor journalistisk bagage. Gennem mere end 20 år har han leveret nyheder, reportager og interviews til de danske seere. Siden 2013 har Johannes Langkilde været ansat i DR. Først som USA-korrespondent og siden som nyhedsvært på TV Avisen og vært på for eksempel Det Politiske Talkshow, Fællessang og flere valgudsendelser.