Den evigt populære cykelrytter har holdt det skjult – men nu har hemmeligheden set dagens lys.

At stå på sejrsskamlen i Tour de France og kunne kalde sig selv for “Tour-vinder”, vil formentlig altid stå som et karrierehøjdepunkt hos Jonas Vingegaard. 

Men selvom sejren var sød, blev der skjult hemmeligheder om rytterens tilstand før den sidste etape, skriver B.T. 

Dem der fulgte med under “touren” sidste år, husker nok Vingegaards dramatiske styrt på 15. Etape, blot en uge inden den sidste strækning. 

Her kom rytteren slemt til skade med hoften, men ifølge hans cykelhold, Jumbo-Visma, var der kun tale om et par overfladiske skader. 

Min nu indrømmer cykelholdets sportsdirektør, Merjin Zeeman, at sandheden var en helt anden. 

“Vi var bekymrede, selvfølgelig. Det er logisk, når sådan noget sker lige inden Pyrenæerne. Man ønsker aldrig at se folk styrte, og han havde virkelig ondt i hoften på hviledagen. En hofte er altid meget sårbar, når ryttere er involveret i et styrt” fortæller direktøren. 

Skaden var væsentlig værre end hvad der blev meldt ud af rytterens hold. Faktisk var smerterne så store, at Vingegaard næsten ikke kunne træde rundt i pedalerne for de resterende kilometer på etapen. 

Årsagen til at de holdte skadens alvor hemmeligt? Den danske cykelkomet måtte ikke vise svaghed overfor rivalen Tadej Pogacar. 

Men selvom der blev holdt “poker-face”, så blev Vingegaard af fornuftige årsager testet så snart han trillede ind over målstregen. Her blev hoften undersøgt af holdets lægehold – og til stor glæde, var meldingen at skaden hurtigt ville hele sig. 

“Det viste sig heldigvis ikke at være så slemt den efterfølgende dag. Jonas var stadig i smerte, men vi behandlede det godt, og så gik det over, da han begyndte at træne på hviledagen” uddyber Zeeman.