Han trak masser af overskrifter da han levede, og det fortsætter han med, selvom han gik bort i sidste uge.

Den amerikanske sportslegende og senere skuespiller O.J. Simpson er for nylig afgået ved døden, hvilket hurtigt har ført til fornyet opmærksomhed og kontrovers omkring hans person. O.J. Simpson døde 76 år gammel efter flere års kamp mod prostatakræft.

Det skriver Las Vegas Review Journal.

Simpson, der havde en fremtrædende karriere inden for amerikansk fodbold og senere i Hollywood, er mest kendt for sin rolle i det, der blev døbt som århundredets retssag.

Læs også: Vanvittig forvandling: TV 2-stjerne viser vildt vægttab

I 1994 blev han anklaget for at have myrdet sin ekskone Nicole Brown Simpson og hendes kæreste Ron Goldman, men blev frikendt i straffesagen.

Til trods for frikendelsen blev Simpson dog dømt i et civilt søgsmål til at betale en betydelig erstatning på 33,5 millioner dollars, svarende til omkring 230 millioner kroner, til Brown og Goldmans familier. Familierne har dog aldrig modtaget disse penge.

Læs også: Kaos i ‘Badehotellet’: Aldrig sket før

Efter Simpsons død er der opstået yderligere kontroverser. Hans advokat, Malcolm LaVergne, der står for at håndtere Simpsons testamente, har udtrykt en beslutsom holdning om, at Goldman-familien ikke skal modtage nogen del af arven. I et interview med Las Vegas Review-Journal udtalte LaVergne: “Det er mit håb, at Goldman-familien får nul kroner, ingenting. Især dem. Og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan som hans personlige repræsentant for at prøve at sikre, at de får ingenting.”

Du kan læse mere om O.J. Simpsons liv her:

O.J. Simpson har altid delt vandene: Dyk dybere ned i hans liv her

Værdien af Simpsons dødsbo ved tidspunktet for hans død er stadig ukendt.