Esben Dalgaard har spillet med i et utal af danske film og serier.

For to år siden, fik han diagnosen uhelbredelig modermærkekræft i stadie 4. Kræften holdes nu nede med behandling, men den kan aldrig kureres.

Men den 47-årige skuespiller, der både har kone og to døtre, er ikke bange for at dø. Det er nemlig ikke døden han frygter – men noget andet.

Det fortæller han om i et opslag på Instagram.

“En ven spurgte mig direkte forleden: “Er du bange for at dø?,”” skriver Esben Dalgaard og fortsætter:
Og nej. Det er jeg faktisk ikke. Døden generer mig ikke. Den kommer, når den kommer. Forhåbentligt om meget meget lang tid,- men hvem ved. Det ved vi jo aldrig. Så nej. Jeg er ikke bange for døden,” slår han fast.

Til gengæld er der noget andet han er bange for.


Jeg er bange for at efterlade. For at de efterladte skal smertes af, at jeg en dag skal herfra. Hvis det er for tidligt. Dét er jeg bange for. Deres ulykke. Deres kedafdethed,” forklarer Esben Dalgaard og fortsætter:


“Derfor taler jeg om døden. Om det faktum, at vi alle skal herfra. Det er jo det vi ved, når vi bliver født. Ikke rigtigt andet. Døden skal ikke blive et tabu. Et usundt emne at berøre.”

Esben Dalgaard har nemlig et helt klart budskab:


“For dét går ud over de pårørende, til os der har fået at vide, at “den dag” ‘måske’ kommer for tidligt. De frygter den nemlig og hvad det tab vil gøre ved “alle deres andre dage”. Vi skal tale sammen om døden. Som vi iøvrigt skal om alting. Så bliver det hele så meget lettere!,” skriver han til slut i opslaget, som du kan se herunder: