Nu fortæller Lisbet Dahl om, hvor stor en forskel det har gjort for hendes liv.

Hjælpemidler som briller og høreapparater kan være vanskelige at acceptere for mange, uanset alder, og det er ikke kun de ældre, der oplever syns- og hørenedsættelser.

Lisbet Dahl, som for nyligt fyldte 78 år, deler i et interview med Ekstra Bladet sine erfaringer med at bruge høreapparater.

Læs også: Hvad vil Kate hedde når William bliver konge? Derfor er der forskel

Selvom hun stadig er aktiv og leder Tivolirevyen efter en kort pause fra Cirkusrevyen på grund af Covid-19 senfølger, var det først en hændelse med øresten, der førte hende til ørelægen.

Her blev hun anbefalet at prøve høreapparater, en beslutning der viste sig at være en åbenbaring for hende.

Lisbet beskriver fornemmelsen af at bruge høreapparaterne som at “stikke hovedet op over skyerne” og understreger den enorme forskel, det har gjort for hendes liv. Hun fremhæver også, at høreapparater ikke bør ses som et tabu og opfordrer andre, der kæmper med hørenedsættelse, til at overveje dem, da det kan gøre livet betydeligt lettere.

Læs også: Kate Hudson langer ud efter kommentar om Goldie Hawn

“Da ørelægen var færdig med sin undersøgelse, kiggede han på mig og sagde, at han var sikker på, at jeg ville blive glad for et høreapparat. Og det var da en mild underdrivelse, for da jeg først fik høreapparaterne på, var det som at stikke hovedet op over skyerne. Hold da op en forskel,” fortæller hun om oplevelsen.

Hun afslører ligeledes, at hun kan justere lydniveauet på sine høreapparater med en app på sin mobiltelefon. Med et smil fortæller hun om en episode fra en børnefødselsdag, hvor hun skruede helt ned for lyden for at få lidt ro.