Efter den triste begivenhed har sorgen nu ramt.

Den historiske Børsbygning i hjertet af Danmark stod over for en tragisk skæbne, da tirsdagens brand så flammerne tage fat og efterlade mere end bare fysiske skader.

Den 400 år gamle institution, der i sit 400 års jubilæum skulle have været fejret storslået, blev i stedet centrum for nationale såvel som internationale reaktioner af chok og sympati.

Midt i denne tragedie har personligheder fra forskellige samfundslag delt deres personlige forbindelser til Børsen og dens uerstattelige rolle i dansk erhvervsliv.

Læs også: Glædelig nyhed fra TV 2: Nu kommer ‘Badehotellets kokkeskole’

En af dem er den tidligere investor fra “Løvens Hule”, Mia Wagner, som ikke har lagt skjul på sin sorg og krælighed for bygningen. “Børsen er brændt og der er et hul i mit hjerte. Den bygning har taget imod mig og mange andre så mange gange,” delte hun følelsesladet på Instagram.

Wagner, der har haft adskillige roller – fra bestyrelsesmedlem til direktør og iværksætter – betoner Børsens essentielle plads i det danske erhvervsliv. Det er ikke kun en bygning, men et symbol på historie og fremgang. “Den har givet mig en følelse af at være en del af dansk erhvervs kulturhistorie,” sagde Mia Wagner, som ser Børsen som en portal til både fortiden og fremtiden inden for dansk erhverv.

Læs også: Udfordret Lasse Rimmer taler ud: “Det er kun min egen skyld”

Reaktionerne efter branden har også vakt et samlet håb om genopbygning. Dansk Erhverv har allerede udtrykt en urokkelig intention om at restaurere Børsen til sin fordums glans. Det er en beslutning, der har vundet genklang hos Wagner og mange andre, der har personlige bånd til bygningen. “Den gav mig en plads i en større sammenhæng. Det kommer den til igen,” udtaler Wagner optimistisk.

Branden har således ikke kun efterladt ruiner, men også en fornyet bevidsthed om Børsens betydning og et fællesskab parat til at se den genopstå og fortsætte sin over 400 år lange historie.