Mai Manniche fik endelig sit endelig svar på vurderingen af hendes méngrad.

Puha. I går fik jeg lidt af en mavepuster.

Jeg fik min endelige vurdering på mine varige mén – dvs méngrad – oven på min ulykke.

Det var en ret voldsom ‘dom’ – omend jeg jo dagligt ikke er i tvivl om, hvordan min krop har fået alvorlige varige mén. Et smadret knæ, brækket håndled og albue slipper man ikke fra uden varige mén…

I opslaget fortæller Mai Manniche videre, at den dom, som hun fik, var voldsom:

“Det var en ret voldsom ‘dom’ – omend jeg jo dagligt ikke er i tvivl om, hvordan min krop har fået alvorlige varige mén. Et smadret knæ, brækket håndled og albue slipper man ikke fra uden varige mén… Min méngrad er 18%! Det er ret højt. Men jeg vidste det jo godt. Der er desværre rigtig meget jeg IKKE kan og aldrig kommer til,” skriver hun på det sociale medie og tilføjer:

“Ift mit knæ kan jeg bl.a. ikke løbe og lave andre aktiviter, der involverer hårde slag for knæet. Og så kan jeg hele tiden mærke alt det ‘værktøj’ jeg har i knæet. Kun i de få sekunder jeg bogstaveligt talt springer op fra det iskolde havvand, kan jeg IKKE mærke det! Ift mit håndled og albue kan jeg i dag max arbejde med mine designs 2 timer af gangen og så kan håndleddet ikke mere.”

Se Instagram opslaget herunder:

Lader sig ikke slå ud

På trods af at hendes varige mén er 18 procent, så lader smykkedesigneren sig ikke slå ud.

“Men ved i hvad? Jeg LEVER! Jeg kan gå, cykle og svømme. Jeg har min fightervilje! Jeg har fra starten ikke ville lade lægernes dystre udmeldning om, at jeg nok ikke kom til at gå igen, slå mig ud! Fra day one har jeg trænet knæ og håndled/arm så meget jeg måtte (og mere til). Jeg har ALDRIG siddet hjælpeløst ned og haft ondt af mig selv. Jeg har råbt og skreget, grædt og været ulykkelig, men jeg har brugt det til at kæmpe!,” skriver hun.

Derfor har hun beslutter at vende de 18% méngrad til et symbol på, hvor sej hun er.

“Jeg vender derfor lørdagens budskab med de 18% méngrad til et symbol på, hvor sej jeg er. At jeg PÅ TRODS af så høj en méngrad kan gå lange daglige ture, vinterbade hver morgen (svømme om sommeren) – og så er jeg netop begyndt på spinning. Altsammen styrker min krop, så jeg forhåbentligt undgår en fremtidig operation,” skriver hun.

Da erstatning for varigt mén gives, når méngraden er 5 procent eller mere, betyder det, at Mai Manniche kan se frem til en erstatning – og hun ved allerede, hvad de penge skal bruges på.

Hun vil designe et diamantarmbånd og købe sig endnu en Chanel-taske.