Ligeså snart Halloween er overstået, og vi er bevæget os ind i november, begynder de første, at høre hendes kæmpe julehit.

Men selvom Mariah Carey’s sang fra 1994 ‘ All I Want For Christmas Is You’ har været et kæmpe hit i næsten 30 år, er det stadig ikke nok til at blive kaldt ‘Dronningen af Julen’.

Det lyder en smule skørt. Men ja, hun har ansøgt om at få ‘varemærket’ kælenavnet ‘Dronningen af Julen’.

Skulle ansøgningen være gået igennem, ville det have givet Carey den juridiske ret til at forhindre andre i at kalde sig titlen på musik og merchandise.

Men ansøgningen blev angiveligt afvist med den begrundelse, at hendes firma ikke reagerede på en anden sangers modstand mod titlen.

Sangerinden, 52, lykkedes heller ikke med at varemærke forkortelsen for titlen ‘QOC’ og ‘Princess Christmas’.

Sidste år ansøgte Careys selskab Lotion LLC om jule varemærket, hvilket førte til, at en anden sangerinde, Elizabeth Chan – som har et festligt album fra 2021 med titlen ‘The Queen of Christmas’ – indgav en juridisk klage i august for at forhindre Carey i at få titlen med samme navn.

På trods af at den er blevet synonym med højtiden, havde den ikoniske julesang tidligere aldrig nået nummer et på den britiske single hitliste før 2020, hvor den endelig nåede den anerkendelse, mange vil sige, at sangen fortjente.