Nu lyder der et sæt retningslinjer omkring hvordan du bør forholde dig, hvis du skal til Viborg eller deltage i bisættelsen på lørdag.

Et stort antal mennesker forventes at komme til Viborg i forbindelse med bisættelsen af tidligere formand for Det Konservative Folkeparti Søren Pape Poulsen, hvilket kan skabe trafikale udfordringer i og omkring midtbyen.

På grund af sikkerheden og fremkommeligheden i forbindelse med de mange ekstra mennesker i byen, vil området omkring domkirken være spærret af, og biler, der er parkeret i området, skal flyttes ud af området i perioden fredag den 8. marts klokken 20.00 til lørdag den 9. marts klokken 14.00.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet vil flytte biler, der ikke er blevet fjernet.

Ud over afspærringen er mange af gaderne i den indre del af Viborg smalle og ensrettede. Der er i øjeblikket vejarbejde flere steder i midtbyen. Hvis du forventer at tage bilen til Viborg på lørdag, skal du derfor være opmærksom på, at parkeringsmulighederne er begrænsede. Brug gerne alternative transportmuligheder eller sæt bilen uden for bymidten.

Både særligt inviterede og offentligheden vil kunne deltage i den kirkelige handling, når Søren Pape Poulsen bisættes lørdag. Der er dog et begrænset antal pladser, og politiet vil foretage adgangskontrol for alle, der skal ind i domkirken.
Hvis du gerne vil deltage i den kirkelige handling, skal du være opmærksom på følgende:
– Der vil være plads til 800 gæster i domkirken, cirka 250 af pladserne er reserveret til særligt indbudte gæster
– Adgangen til kirken for ikke-særligt inviterede gæster sker fra sydsiden
– Dørene til kirken åbner klokken 9.00
– De sidste skal være på plads i kirken klokken 10.30
– Politiet vil foretage adgangskontrol af alle, der skal ind i kirken
– Undlad at medbringe rygsække eller store tasker

Når bisættelsen er slut, vil rustvognen køre en rute i Viborg. Fra Domkirkepladsen vil rustvognen køre ad Sct. Mogens Gade i nordgående retning, hvor det vil være muligt at stå langs gaden. Dog vil der på grund af relativt smalle gader være plads til et begrænset antal mennesker.

Rustvognen vil desuden på ruten gøre kort holdt ved Søren Pape Poulsens bopæl, politistationen i Viborg, Energi Viborg Arena og rådhuset.