Nu deler statsminister Mette Frederiksen et særligt billede.

På Instagram deler statsminister Mette Frederiksen ofte billeder og budskaber. I dag deler hun igen et billede, men det er lidt anderledes end normalt. For det er nemlig et barndomsbillede af statsministeren.

Du kan se billedet nederst i artiklen.

Med barndomsbilledet sætter Mette Frederiksen fokus på brugen af mobiltelefoner og skærme i skoler og fritidstilbud.

“Skal vi have mobilfri skole?,” spørger statsministeren.

“Billedet her er fra min skoletid. Jeg husker den tydeligt: frikvartererne gik med fri leg i skolegården. Meget er blevet bedre siden da. Men ikke alt. Og er der ét punkt, hvor vi kan og skal gøre mere – så er det vores børn og unges brug af skærme,” skriver Mette Frederiksen, som også skriver, at børn og unge ikke skal ‘klare sig selv’ foran skærmen, hvor algoritmerne styrer.

“De sociale medier, shopping og gaming skal ud af klasselokalet. Vi skal værne om den frie leg og kreativitet. Den er så utrolig vigtig for vores børns udvikling og trivsel. I stedet for at sidde krumrygget og alene foran mobiltelefonen, så skal vores børn og unge ud i skolegården og være sammen. Spille fodbold, stå på skateboard, LEGE,” lyder budskabet fra statsminsiteren.

Mette Frederiksen skriver også, at der i dag er kommet nye anbefalinger om brug af skærme i grundskoler og fritidstilbud.

Herefter understreger statsministeren også sin egen holdning til skærme i skolen:

“Mange af jer kender nok min holdning: Vi skal have skærmene meget mere ud af skolen. Det er vores pligt at passe på vores børn og unge. Særligt i en tid, hvor så mange mistrives,” lyder det.

Du kan se hele opslaget herunder: