Statsminister Mette Frederiksen (S) har på et pressemøde meldt klart og markant ud om regeringens vilje til at løfte det danske forsvar. Samtidig sender hun en vigtig invitation til pensionsbranchen om at se positivt på forsvarsinvesteringer. Forsikrings- og pensionsbranchen, F&P, hilser statsministerens melding velkommen.

 “Danmark og Europa står i en helt ny og ekstraordinær situation, hvor vi kan og skal styrke vores forsvar og sikkerhed. Det er vigtigt, at regeringen så markant vil investere i Danmarks sikkerhed, og det er helt oplagt, at vi som branche bidrager, hvor det kan give mening,” siger adm. direktør Kent Damsgaard, F&P.

Det oplyser Forsikring og Pension i en pressemeddelelse.

Han understreger, at det er op til det enkelte pensionsselskab og deres medlemmer og kunder at vurdere, hvor og hvordan de vil investere i forsvar. Men interessen er der.

 “Der er ingen tvivl om, at synet på forsvarsinvesteringer har ændret sig hos mange pensionskunder, så der er en større interesse for og mod på at investere i pensionspenge i forsvaret, hvor det kan gå hånd i hånd med afkast til alderdommen,” siger Kent Damsgaard.

F&P opfordrer regeringen til at invitere pensionsbranchen og andre relevante aktører til at gå ind i et partnerskab, som kan danne rammerne for flere offentlig-private investeringer i forsvaret.

 “Flere selskaber har allerede meldt sig på banen, når det gælder om at bidrage til at bygge og drive kaserner, så vi skaber de bedst mulige rammer for vores værnepligtige. Vi bør oplagt se på, om pensionsbranchen på andre fronter kan være med til at investere i vores forsvar. Vi er glade for invitationen i statsministerens tale, og vi håber, at hun og regeringen følger op. Vi er klar,” siger Kent Damsgaard.