Nu fortæller statsminister Mette Frederiksen, at det skal have et historisk løft.

Statsministeren var i går vidt omkring. Blandt andet var hun på besøg på Flyvestation Karup, hvor hun fik snakket med de unge mænd og kvinder, som har valgt værnepligten til.

Det fortæller Mette Frederiksen om på sin Instagram-profil, hvor hun også deler billeder fra dagen.

I opslaget beskriver statsministeren, hvordan det danske forsvar skal have et historisk løft, fordi vores verden i dag er forandret.

“Det trusselbillede, vi i dag står overfor, stiller nemlig øgede krav til Danmarks forsvar og sikkerhed. Derfor skal Forsvaret have et historisk løft, hvor vi også skal styrke værnepligten. Vi har brug for, at flere unge mænd og kvinder kommer i værnepligt. At værnepligtsperioden bliver længere. Og at der kommer mere ligestilling,” skriver Mette Frederiksen i sit opslag, hvor hun også skriver, at vi i Danmark har brug for flere værnepligtige.

“Samtidig skal vi bistå Ukraine igennem krigen. Styrke vores samfundsberedskab. Og gennemføre den styrkelse af NATO, vi har besluttet. Vi er nødt til at gøre vores, så vi sikrer, at Europa i langt højere grad kan forsvare sig selv,” afslutter Mette Frederiksen sit opslag, som du kan se nederst i artiklen.