Den kendte danske skuespiller Flemming Jensen har for nylig delt en personlig og inspirerende historie om sit barnebarns transition fra kvinde til mand.

Det skriver Se & Hør.

Flemming Jensen ser frem til udgivelsen af sin 22. bog til efteråret, og han afslører, at hans barnebarns transition har været en inspirationskilde til denne bog.

Bogen er en brevroman, der handler om en farfar, der skriver breve til sit barnebarn, og selvom den ikke direkte handler om barnebarnet, er det klart, at oplevelsen har haft en dyb indflydelse på ham.

Flemming Jensen beskriver, hvordan han først fandt det svært at forstå sit barnebarns ønske om at skifte køn. Han reflekterer over, hvordan han troede, at “man er jo, hvad man er.” Men gennem processen så han en bemærkelsesværdig forandring i sit barnebarns personlighed.

Barnebarnet, der tidligere havde haft det svært, gennemgik en positiv transformation. Efter at have modtaget hormonbehandling og gennemgået andre trin i transitionen, blev barnebarnet et “helt andet menneske.” Flemming Jensen beskriver, hvordan barnebarnet nu er meget gladere, udadvendt, morsom og social.

Flemming Jensens deling af denne personlige historie giver et indblik i de komplekse følelser og oplevelser, der kan være forbundet med en persons transition.

Det fremhæver også, hvordan forståelse og accept fra familien kan gøre en betydelig forskel i en persons liv. Hans kommende bog ser ud til at være et vidnesbyrd om denne forståelse og kærlighed, der binder generationer sammen.