En pludselig og mystisk tur til Malaga, skabte megen spekulation i cykelverdenen – men nu taler den danske Tour-vinder ud.

Den danske Tour-vinder Jonas Vingegaard havde gjort sig klar til etapestart i O Gran Camino-løbet – og pludselig droppede han cyklen til fordel for familien.

Nordjyden forlod nemlig kortvarigt hans hold, for at hoppe på det første fly til Malaga, hvor familien ventede.

Dagen efter vendte Vingegaard tilbage til etapen, og gjorde sig klar til startskuddet. Men hvad det hurtige familiebesøg omhandlede, forblev dog privat. Hverken rytteren eller Frans Haassen, der er sportsdirektør for Vingegaards cykelhold Jumbo-Visma, har valgt at udtale sig. 

Men nu har journalister endelig fået en udtalelse fra Vingegaard, skriver Newsner.

Løbets første etape skulle have fundet sted torsdag, men det blev dog hurtigt aflyst grundet voldsomt snevejr. 

Den danske rytter fik derfor hurtigt mulighed for at snakke med en journalist fra Ekstra Bladet, efter at have holdt ind til siden da løbet ikke blev afgjort. 

Da journalisten spurgte ind til Malaga-tur-retur scenariet, og om hvorvidt Tour-vinderen ville sætte et par ord på årsagen bag, forblev Vingegaard fortsat privat i spyttet. 

“Nej, det er privat af en årsag, så det holder jeg privat” svarede cykelrytteren med et venligt smil. 

I stedet udtrykte Vingegaard sig entusiastisk om Paris-Nice-løbet, og hvor meget han glædede sig til at komme i gang med løbet.