Den danske sanger Basim, kendt for sin deltagelse i X Factor og Eurovision, har i et interview med Newsner åbnet op om sin dybe personlige sorg og hvordan den har påvirket hans karriere og musik.

Basim, der først fik national opmærksomhed som 15-årig i X Factor 2008, har ikke kun oplevet en stigende musikalsk succes, men også dyb personlig tragedie. Han mistede sin far til leukæmi i 2012, da han kun var 19 år, og fire år senere døde hans mor, som havde kæmpet med Parkinsons sygdom siden Basims tidlige barndom.

Disse tab har haft en dybtgående indflydelse på Basim. I weekenden, under en optræden i ‘Go’ morgen Danmark’, fremførte han sin sang ‘Tanker’, som reflekterer over denne sorg. Under optrædenen måtte han stoppe op, tydeligt påvirket af sangens emotionelle vægt.

“Jeg kan se lyset nu”

I sit interview med Newsner reflekterer Basim over denne oplevelse og sin musikalske rejse. “Efter flere hits følte jeg et tomrum. Jeg forsøgte at virke glad, men indså, at jeg måtte være ærlig og fortælle min historie,” forklarer han. Sangen ‘Tanker’ markerer et vendepunkt, hvor han for første gang turde vise sin sårbarhed som voksen.

Basims karriere har haft flere højdepunkter, herunder sejren i det danske Melodi Grand Prix i 2014 med ‘Cliche Love Song’ og en 9. plads i Eurovision Song Contest. Han forbereder sig nu til at vende tilbage til scenen med sin nye sang ‘Johnny’.

Gennem sin musik og åbenhed omkring sin sorg, viser Basim, at selv i de mørkeste tider, kan man finde lys og styrke. “Når man er ked af det, tror man, det varer evigt. Men hvis man spørger sig selv, hvorfor man er ked af det, finder man svarene,” siger han, og tilføjer, “Det har været en hård tur, men jeg kan se lyset nu.”