Tonen er ikke ligefrem venligt stemt.

I et interview tirsdag antydede den tidligere præsident Donald Trump, at Prins Harry potentielt kunne blive udvist på baggrund af bekymringer om hans visumegnethed, givet hans tidligere stofbrug.

Det skriver NBC News.

Efter Prins Harrys indrømmelser af tidligere ulovligt stofbrug i sin selvbiografi “Spare”, sagsøgte den konservative tænketank Heritage Foundation Department of Homeland Security for at få adgang til hans immigrationsdokumenter.

Ansøgere til U.S. visaer skal oplyse, om de har en historie med stofbrug, hvilket kan påvirke deres ansøgninger. En dommer afgjorde denne måned, at de relevante dokumenter skal overgives til retten til gennemsyn.

I et interview på Storbritanniens GB News blev Trump spurgt, om Harry ville modtage “særlige privilegier”, hvis det blev fundet, at han havde løjet på sin ansøgning. Han svarede: “Nej. Vi må se, om de ved noget om stofferne, og hvis han løj, må de tage passende handling.”

Læs også: Alvorligt sikkerhedsbrud: Har forsøgt at få adgang

Da han blev presset på, hvad “passende handling” ville indebære, og om det ville inkludere udvisning, svarede Trump: “Åh, jeg ved det ikke. Det må du fortælle mig. Du skal bare fortælle mig. Man skulle have troet, at de ville have vidst dette for længe siden.”

Det er ikke første gang at Trump langer ud efter Harry og Meghan. I et interview med den britiske journalist Piers Morgan i 2022 sagde han, at prinsen var “pisket som ingen, han nogensinde havde set.”

I et interview i 2016 med Larry Wilmore beskrev Meghan Trump som “splittende” og “kvindefjendsk.” Forud for sit besøg i Storbritannien i 2018 blev han citeret i den britiske tabloidavis The Sun for at referere til episoden og kalde Markle “nasty”. Han postede senere, at citatet var “opdigtet”, selvom lydoptagelser udgivet af publikationen viste andet.

Parret flyttede til USA i 2020, dengang hvor Trump var præsident.

Med henvisning til Dronning Elizabeth II sagde Trump, at Harry og Meghan afgang fra det kongelige familie “knuste hendes hjerte.” Trump mødte dronningen to gange under sin præsidentskab. Begge besøg i Storbritannien blev mødt med store protester.

Trump diskuterede også den nylige kontrovers omkring Kate Middleton, hustru til hans bror, Prins William, hvis fravær fra offentlig tjeneste har ført til udbredt spekulation. Trump forsvarede Kates brug af Photoshop på et billede af hendes familie og sagde, at “det ikke burde være en stor sag, fordi alle redigerer” billeder, og at “det var en meget mindre redigering.”