Oscars 2023 vil have et ‘krise team’ på standby i tilfælde af “potentielle overraskelser” efter sidste års Will Smith lussing.

Oscar-uddelingen i 2022 skabte overskrifter i uger rundt om i verden, da Will Smith slog Chris Rock, og Oscar-uddelingen forsøger at forhindre, at dette sker igen.

Det er næsten et år siden, at begivenheden i 2022 skabte overskrifter verden over, efter at skuespilleren Will Smith gik på scenen og slog værten Chris Rock, live under ceremonien.

Rock, der havde lavet en vittighed om Smiths kone Jada Pinkett Smith , insisterer på, at han ikke vidste, at hun havde alopeci.

Hændelsen parkerede en stor samtale, trak overskrifter i ugevis, og så Smith – der vandt Oscar for bedste mandlige hovedrolle minutter efter at have slået Rock – udelukket fra akademiet i 10 år.

Nu forbereder chefer sig på at arrangere 2023-begivenheden og er ikke villige til at risikere, at en lignende situation fører til, at den prestigefyldte ceremoni løber ud af kontrol.

Det ser ud til, at idéen kan være at rive nogen af scenen eller bandlyse dem fra auditoriet, hvis de gør noget urimeligt.

Akademiets administrerende direktør Bill Kramer har bekræftet, at et ‘krisehold’ vil blive introduceret for første gang nogensinde, for at forberede sig på eventuelle ‘potentielle overraskelser’.

Faktisk udtrykte Prez of the Academy at hendes organisation ikke tog en eller anden form for handling, da Will Smith slog Chris Rock sidste år til Oscar 2022.

‘Tingene går ikke altid som planlagt. Så du har en vært på plads, som virkelig kan dreje og styre de øjeblikke,’ forklarede han.

‘Men vi har et helt kriseteam, noget vi aldrig har haft før, og mange planer på plads.

‘Vi har kørt mange scenarier. Så det er vores håb, at vi vil være forberedt på noget, som vi måske ikke forudser lige nu, men som vi planlægger for, hvis det skulle ske.’

Vi gætter på, at idéen kan være at beordre Will ud af bygningen hurtigt.

Det var super pinligt, at Akademiet lod Will Smith køre ud af showet og tage imod en Oscar til manges klapsalver.

Men her er aftalen. Disse øjeblikke sker lyn hurtigt, og at forvente, at et udvalg af enhver art træffer en beslutning på få minutter eller mere passende sekunder under en direkte tv-udsendelse er et kæmpe no-go.