Vi kender især Peter Qvortrup Geisling fra tv-programmet ‘Lægens bord’ på DR1. Men han har også ofte medvirket i flere andre radio- og tv-programmer.

Tilbage i maj måned medvirkede han i ‘Aftenshowet på DR. Og her er han kommet galt afsted med sine udtalelser, som har resulteret i klager fra et par seere.

Det skriver Journalisten.dk.

I programmet var et af emnerne blandt andet forbud mod filtre på cigaretter. Her udtalte Peter Qvortrup Geisling sig. Blandt andet lød der udtalelser som ”vi skal gå meget længere”, ”vi skal have det helt ud” og ”nu må Folketinget fandme komme på banen” fra tv-lægen.

Det vakte harme hos to af DR’s seere, der efterfølgende klagede over hans udtalelser.

Nu har DR reageret på hændelsen og kommer med en udmelding.

Thomas Falbe, nyhedschef hos DR, kommenterer på situationen overfor mediet. Her siger han:

“Peter er gået lidt for langt i den der sag, og derfor er vi enige i, at han skal være mere påpasselig med ikke at blive for politisk i sine udtalelser,”

”Det er en bred anklage mod alle politikere, han kommer med, så han bliver jo ikke partipolitisk. Men det er stadig ét skridt for langt,” lyder det desuden fra Thomas Falbe.

Peter Qvortrup Geisling fortæller selv, at han ikke lagde mærke til, hvad han blev præsenteret som i programmet. Han udtaler, at han blot – som læge – gav sin mening til kende.

Han understreger også selv, at blev han præsenteret som DR’s sundhedskorrespondent, var udtalelsen ikke i orden.