“Jeg var ligeglad med, om jeg vågnede igen”, lyder det fra realitystjernen.

Den 33-årige realitydeltager sætter flere ord på sin fortid i podcasten ‘Fuld af fordomme’.

Fuld af en næsten overnaturlig energi, frisk på al slags ballade og altid klar med en kæk bemærkning.

Sådan kender de fleste Philip May fra realityverdenen herhjemme, hvor han startede med at deltage i ‘Paradise Hotel’ og senere i ‘Divaer i junglen’ og ‘Til middag hos’ – og fornyligt kunne man følge ham i ‘Good luck guys’.

Men det er kun én side af den Philip May som vi alle kender, og de seneste par år har den 33-årige mand forsøgt at lukke folk ind under det glade ydre.

“Jeg har aktivt prøvet at gøre billedet mere nuanceret. Jeg er helt klart et mere humoristisk menneske, end jeg er et seriøst dybt menneske, men jeg er begge dele,” forklarer Philip i podcasten ‘Fuld af fordomme’.

Philip May har tidligere fortalt om både misbrug, PTSD og om sin militærtid, men i ‘Fuld af fordomme’ åbner han yderligere op.

Sniffede kokain og tog sovepiller

I 2010 var Philip udstationeret i til Helmand-provinsen i Afghanistan.

Fire uger før afrejse mistede han to soldaterkammerater under deres sidste skydeøvelse med mortérkanonerne, og under sine syv måneders udsendelse mistede han yderligere tre kammerater.

“Efter jeg kom hjem fra Afghanistan, tog jeg stoffer, hver gang jeg var fuld.” Og fortsatte:

“Det startede som et weekendmisbrug, fortæller Philip, som fire år efter sin udsendelse valgte at tjekke ind på ‘Paradise Hotel’ i håbet om at få en frisk start.”

Intet gik dog som planlagt.

“Efter ‘Paradise’ troede jeg, at jeg skulle hjem og have styr på livet, men der gik ikke længe, før alt kollapsede,” forklarer Philip.

Og hurtigt efter hjemvendelsen begyndte han at få angstanfald, flashbacks og PTSD.

“Jeg sniffede kokain, når jeg var vågen, og for at sove tog jeg sovepiller, og jeg var egentligt ligeglad med, om jeg vågnede op igen. Jeg kunne ikke mere, og et eller andet sted, så fik jeg et hjertestop.”

Et ultimatum

Heldigvis havde Philip May fået noget helt unikt ud af sit ophold på ‘Paradise Hotel’. På hotellet faldt han nemlig for Simone Hvenegaard, og parret endte som bekendt med at blive Paradise-kærester og fortsætte forholdet i Danmark.

Og netop Simone blev helt afgørende for at få Philip på rette spor.

“Simone gav mig et ultimatum efter tre år med løgne i forholdet. Jeg skulle begynde hos en misbrugskonsulent, ellers ville hun gå fra mig.” Og forklarer videre med frygt i stemmen:

“Der blev jeg først rigtigt klar over mit misbrug, forklarer Philip, som kort tid efter ringede til et misbrugscenter, hvor han under sit ophold blandt andet blev diagnosticeret med PTSD.”

Du kan høre meget mere om Philip Mays fortid og misbrug i podcasten ‘Fuld af fordomme’, hvor Philip May også taler om den stigmatisering, som man kan opleve, når man har medvirket i et realityprogram.