Stjernen, der har spillet i adskillige tv-serier og film, er død i en alder af 99 år.

Skuespillerinden, som ville være fyldt 100 år den 17. januar, døde i dag den 31. december efter en lang og succesfuld karriere i Hollywood.

Hendes agent og nære ven Jeff Witjas bekræftede hendes død over for Variety fredag aften.

Los Angeles Police Department blev tilkaldt til en dødsundersøgelse den 31. december, kl. 9.30 lokal tid.

“Selv om Betty var ved at blive 100 år, troede jeg, at hun ville leve evigt. Jeg vil savne hende frygteligt, og det samme vil dyrene, som hun elskede så højt, gøre. Jeg tror ikke, at Betty nogensinde frygtede at dø, for hun ville altid være sammen med sin mest elskede mand Allen Ludden. Hun troede på, at hun ville være sammen med ham igen”, sagde Witjas.

Whites mand Allen Ludden døde i 1981.

White, der er kendt for sine roller som Rose i The Golden Girls, Sue-Ann Nivens i The Mary Tyler Moore Show og mange andre roller, var en fast bestanddel af tv-skærmene i mere end 60 år.

Som skuespiller langt op i 80’erne og 90’erne fangede White et nyt publikum, da hun medvirkede i film som The Proposal, You Again og Bringing Down the House, og hun optrådte regelmæssigt i sene talkshows.

Den Emmy-nominerede og SAG Award-vindende skuespillerinde Valerie White blev født i 1922 i Oak Park, Illinois.

Hun flyttede til Los Angeles med sin familie og gik på Beverly Hills High School, hvor hun fik sin professionelle scenedebut, iføge Variety.

White var kendt for sit arbejde i både tv og film. I 2019 deltog hun i Toy Story 4, hvor hun lagde stemme til et legetøj ved navn Bitey White.

Hun var også passioneret omkring dyr uden for skærmen.

I mere end 40 år arbejdede hun tæt sammen med Los Angeles Zoo og Morris Animal Foundation.

I 2015 blev hun tildelt en Emmy-pris for sin livsvarige indsats. Hendes ottende Emmy i alt.