Det kan ikke undgås, at det nu bliver sværere.

“Hej alle, det er tid til at forlade hospitalet for mig. Jeg vil gerne takke personalet for at tage godt af mig. Og jeg vil takke alle for støtten. Jeg har modtaget mange beskeder, gaver og tegninger. Det varmer! Nu er det tid til at komme mig helt”.

Sådan lød meldingen sidste tirsdag fra den ydmyge Glyngøre-dreng i et opslag fra Team Visma Lease a Bike på X.

Læs også: Efter 10 år med Badehotellet: Først nu er det afsløret

Det var Jonas Vingegaards første ord til offentligheden efter det voldsomme styrt, der i øjeblikket sår tvivl om, hvorvidt han bliver at finde i cykelsadlen, når der tages hul på dette års udgave af Tour de France.

Det skriver Ekstra Bladet.

For selvom det har været sparsomt med detaljer fra Jonas Vingegaard-lejren i kølvandet på det voldsomme styrt i Baskerlandet Rundt, så kunne den danske cykelstjerne for en uge siden blive udskrevet fra hospitalet, hvor han havde været indlagt på hospitalet, siden han på 4. etape i det prestigefyldte løb var involveret i et meget alvorligt styrt.

Og alting kommer med en pris.

Det har den danske cykelstjerne i den grad kunnet mærke, efter han måtte trække sig fra Baskerlandet Rundt og se sin rival Tadej Pogacar sætte alle til vægs i Liege-Bastogne-Liege.

Læs også: Til stor skuffelse: William og Kate bryder særlig tradition

Det har selvsagt øget afstanden mellem de to cykelstjerne på verdensranglisten. For selvom Jonas Vingegaard fortsat holder fast i sin andenplads, har Tadej Pogacar udbygget sin føring. Hans samlede pointtotal er nu oppe på 6558 mod Jonas Vingegaards 5970,5.

Den danske cykelstjerne kan berolige sig med, at den belgiske cykelstjerne Remco Evenpoel også har måttet holde sig i ro efter han også endte en tur i asfalten i Baskerlandet Rundt.