De triste nyheder har nu ramt DR-værten, som reagerer på de sociale medier.

Mange verden over er blevet berørt over nyheden, at den kendte ‘Dragon Ball’-skaber Akira Toriyama har forladt os. Med sin bortgang mindes fans og beundre den unikke talent og kreativitet, han bragte til manga- og animeverdenen.

En af dem, som deler den store sorg, er den velansete DR-vært Jakob Stegelmann. Da han fik nyheden, gik han til tasterne for at hylde ‘Dragon Ball’-skaberen.

“Dårligt nyt, sørgeligt. En stor kunstner.”, sådan lyder opslaget på X.

Jakob Stegelmann udtrykker, hvordan Toriyamas arbejde har spillet en central rolle i at vække en kærlighed til tegneserier blandt danske børn og unge. Jakob Stegelmann påpeger, at ‘Dragon Ball’-serien genoplivet den danske tegneseriebranche, der stod over for en nedgang, ved at tiltrække en helt ny generation af læsere med sin fængslende fortælling og levende illustrationer.

Det skriver Ekstra Bladet

Toriyama er især kendt for at skabe ‘Dragon Ball’-universet, der følger eventyrene hos Son-Goku og Bulma i deres jagt efter de magiske Dragon Balls. Dette univers har ikke kun vundet hjerterne af de danske læsere men har også sat en standard for mangagenren på et globalt plan. Jakob Stegelmann forklarer, “Jeg var meget betaget af den opfindsomhed, fortælleglæde og fantastiske tegnestil,” han fandt i Toriyamas arbejde, hvilket tydeliggør den dybe påvirkning, skaberen har haft på ham personligt og på mange andre.

Selv i lyset af Toriyamas død, ser fremtiden for ‘Dragon Ball’ lys ud. Jakob Stegelmann deler nyheden om, at DR har erhvervet rettighederne til ‘Dragon Ball Super’, den nyeste serie, som vidner om Toriyamas fortsatte indflydelse på serien, selv som han begyndte at give slip på de kreative tøjler. Dette sikrer, at Toriyamas arv og ‘Dragon Ball’-universet vil fortsætte med at underholde og inspirere kommende generationer. 

Som Jakob Stegelmann afslutningsvis bemærker, “‘Dragon Ball’ kommer ikke til at dø med Akira Toriyama.”