Ekspræsidenten har fået en chance for at vidne i næste uge foran en storjury.

Anklageren har signaleret til Trump, at han kan blive anklaget for at have foretaget en stille pengeudbetaling til den voksne filmskuespiller og instruktør Stormy Daniels.

Manhatten distriktsadvokat kontor har tilbudt ekspræsidenten chancen for at vidne i næste uge foran en storjury, der har lyttet til beviser i den potentielle sag.

Trump er blevet tilbudt at vidne for en stor jury. Det er ifølge avisen et tegn på, at en tiltale mod ham er på vej.

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump er blevet inviteret til at vidne for en stor jury på Manhattan, New York.

Det oplyser hans advokat torsdag aften lokal tid.

Ifølge New York Times er det et tegn på, at en anklageskrift er på vej, når en mulig tiltalt inviteres til at vidne for en storjury.

Sagen, hvor Trump kan blive tiltalt, drejer sig om Trumps påståede rolle i at betale penge til Stormy Daniels i hovedrollen.

Stormy Daniels siger, at hun havde sex med Donald Trump, og at hun blev betalt $130.000 før præsidentvalget i 2016 for ikke at fortælle det til nogen.

Trump nægter at have sex med Daniels. Ifølge Reuters sagde han i 2018, at han intet vidste om betalinger til Daniels.

New York Times har også erfaret fra fire personer tæt på sagen, at Trump er blevet inviteret til at vidne for en stor jury.

New York Times rapporterer, at anklagere har tilbudt Trump at vidne i næste uge for den store jury, der så på beviserne i sagen.

En stor nævningeting er en stor gruppe mennesker, der udpeges til at afgøre, om der er tilstrækkeligt grundlag for at rejse tiltale.

I New York har potentielle tiltalte ret til at besvare spørgsmål før den store jury, før de bliver tiltalt. Det er dog sjældent, at de bruger den ret.

New York Times melder, at der er stor sandsynlighed for, at Trump også vælger at afslå tilbuddet.

Ikke første gang

Hvis der er en sag mod Trump, ville det være første gang, at der rejses en straffesag mod en tidligere præsident.

Sagen kan også få konsekvenser for præsidentvalget i 2024, hvor Trump vil forsøge at blive den republikanske kandidat.

Trumps tidligere advokat Michael Cohen er blevet idømt tre års fængsel for at orkestrere betalinger til Stormy Daniels og en anden kvinde, playboy-modellen Karen McDougal.

McDougal siger, at hun havde en affære med Trump i flere måneder, før han blev præsident.

Sagen om Stormy Daniels er ikke den eneste mulige sag, som den tidligere præsident kunne stå over for.

Han bliver også efterforsket for sin håndtering af klassificerede dokumenter og sit forsøg på at omstøde resultaterne af præsidentvalget i 2020.