Søndag 27. august er der premiere på fjerde sæson af den populære komedieserie ‘Minkavlerne’ på TV 2 Play, og denne gang har virkeligheden sneget sig ind i fiktionen, når sæsonen tager sin start midt under coronakrisen.

Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

Da manuskriptforfatterne, Kasper Gross og Jonas Mogensen, oprindeligt fik ideen til ‘Minkavlerne’, var der ingen, der havde forestillet sig, at en pandemi året efter sæson ét ville lamme Danmark og få fatale konsekvenser for netop minkerhvervet, som var blevet omdrejningspunktet for netop deres fiktionsserie.

– Vi valgte minkavl, fordi vi tænkte, at det var et erhverv, som ikke fyldte så meget i medierne, og som ikke alle havde hørt om. Det er vist en underdrivelse at sige, at det har ændret sig siden hen, siger manuskriptforfatter Kasper Gross.

Virkeligheden skulle vise sig at overgå fantasien, og den verdensomspændende virus fik i sidste ende stor indflydelse på tv-serien. Og når fjerde sæson premierer på TV 2 Play søndag 27. august og på TV 2 Echo mandag 4. september, er corona blevet en naturlig del af ‘Minkavlerne’.

– Når man inddrager corona og minksagen i en komedieserie som vores, tror jeg, det handler om at holde det tro mod universet og vores karakterer. Nu hvor coronakrisen er lidt på afstand, kan vi bedre trække virkeligheden ind i vores univers, frem for at lade virkeligheden vride vores univers til ugenkendelighed, siger manuskriptforfatter Jonas Mogensen.

Martin (Kasper Gross), Allan (Jonas Mogensen), Niller (Niels Hausgaard) og René (Mick Øgendahl) i ‘Minkavlerne’. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Den svære balancegang

Coronaens indtog i Danmark gav ifølge TV 2s executive producer Lea Løbger både et komisk og dramatisk potentiale, der var relevant for ‘Minkavlerne’, men det krævede samtidig, at komedien fandt den rette balancegang mellem grin og alvor.

– Humorens særlige kvalitet er, at man kan behandle emner, som ellers kan være for sårbare til, at man vil beskæftige sig med dem. Samtidig har man en særlig forpligtelse til, hvordan man gør det, så man ikke støder eller sårer nogen. Deri ligger der en hårfin balance, siger Lea Løbger.

– Vores tilgang har været at bruge coronakrisen som en ramme i universet, og minksagen som et afsæt til vores historie. Minksagen skubber dermed historierne i gang, men komedien og de store konflikter holder vi mellem vores karakterer, siger Kasper Gross.

Kamp om mink og millioner

Fjerde sæson af ‘Minkavlerne’ tager sin begyndelse i efteråret 2020, og corona har for alvor ramt Danmark. Den nordjyske minkavlerfamilie, familien Christiansen, har barrikaderet sig på deres minkfarm i et forsøg på at holde myndighederne ude. Men som alle andre avlere bliver deres besætning slået ned.

Der går ikke længe, før Allan (Jonas Mogensen) må krybe til korset og fortælle sin bror Martin (Kasper Gross), at han har skjult familiens avlsmink. Og Martin øjner straks en mulighed for, at de to brødre kan blive egnens nye minkkonger. Men som altid går intet som planlagt.

Familien får samtidig sat en millionstor erstatning i udsigt. Det skaber splid i familien, da alle er uenige om, hvordan pengene skal fordeles. Hvad de endnu ikke ved, er, at deres sagsbehandler i erstatningssagen er Jakobs ekskæreste, Rebekka (Julie Rudbæk), og hun har stadig et horn i siden på dem alle sammen.

Fjerde sæson af ‘Minkavlerne’ er udviklet af komikerne Jonas Mogensen og Kasper Gross, der begge spiller med. Manuskriptet er skrevet af Kasper Gross, og instruktør Jesper Rofelt har ligeledes været inde over idéudviklingen. I sæson fire kan seerne glæde sig til at opleve et hav af store danske skuespillere, og i nye roller ses blandt andre Jacob Lohmann, Rasmus Bruun og Maria Winther Nørgaard.

Fjerde sæson af ‘Minkavlerne’ har premiere på TV 2 Play søndag 27. august og på TV 2 Echo mandag 4. september.