Nu lyder der en særlig udmelding.

Efter otte år ved roret som borgmester i Viborg Kommune har Ulrik Wilbek, en fremtrædende skikkelse i dansk håndbold og nu i politik, annonceret, at han ikke genopstiller til kommunalvalget i 2025. Denne beslutning blev bekræftet i en pressemeddelelse fra Viborg Kommune.

Det skriver Berlingske

Ulrik Wilbek, der er kendt for sit bemærkelsesværdige arbejde i dansk håndbold, både som træner for herre- og damelandsholdene, trådte ind i politik og blev borgmester for Venstre i Viborg i 2018.

Hans beslutning om ikke at genopstille er ikke impulsiv. “Det er ikke nogen ny beslutning. Jeg har aldrig forestillet mig, at jeg skulle være borgmester i flere årtier. Ved udgangen af 2025 har jeg været borgmester i 8 år, og så tænker jeg, at det vil være rigtigt for mig, og måske også for Viborg Kommune, at jeg stopper,” udtaler Wilbek.

Wilbeks tid som borgmester har ikke været uden udfordringer. I september sidste år blev han sygemeldt med en overanstrengelse, en situation han beskriver som “stadiet inden stress”. Han var tilbage på arbejde den 1. november. Året forinden var han sygemeldt med en øresygdom, der påvirkede hans hørelse og koncentrationsevne. Men Ulrik Wilbek understreger, at det ikke er helbredet, der driver hans beslutning om at trække sig tilbage. “Hvis mit helbred gjorde, at jeg ikke kunne udføre mit arbejde, ville jeg jo gå af som borgmester nu. Men det er ikke tilfældet, og derfor fortsætter jeg selvfølgelig også perioden ud,” siger han.

I hans tid som borgmester har Wilbek arbejdet med at forbedre livskvaliteten i Viborg Kommune.