Det var nok ikke lige dét, familien havde i tankerne, da de denne gang satte sejl og rejste ud på nye storslåede eventyr.

Vi kender Emil Midé Erichsen fra TV 2-programmet ‘Kurs mod fjerne kyster’, hvor han sammen med sin bror Theis, og lejlighedsvist resten af familie, sejlede til fjerne verdenshjørner.

I øjeblikket er han igen afsted mod fjerne kyster, denne gang sammen med sin hustru Louise, og parrets to børn, Rumle og Hugo.

Men nu er Emil stødt ind i problemer, som har sendt ham en tur på hospitalet.

Det deler han på sin Instagram-profil, hvor han løbende deler billeder, videoer og refleksioner fra turen.

Her deler han en længere opdatering fra hospitalssengen. Han starter ud med at understrege, at han ikke fejler noget alvorligt.

Læs også: Mette Frederiksen vækker opsigt: Deler private beskeder

“Vi har, 7-9-13, altid været forskånet for alvorlig sygdom ombord på Havana. Det er vi stadigvæk. Men helbreddet har skrantet noget hos mig de sidste måneder. En genstridig bihulebetændelse nægter at slippe sit tag. Jeg er vant til havets tryk udefra, når vi dykker. Det kan trykudlignes væk. Men nu trykker det indefra og ud, og jeg kan ikke lette på kapslen og komme af med det. Det er faktisk drøntræls,” forklarer Emil i sit opslag og fortsætter:

“For snart fire uger siden måtte jeg opgive at fridykke sammen med Hugo. Og så kunne det ellers være, at vores egen medicintaske blev byttet ud med en tur til lægen. Det var dråben. Antibiotika har ikke haft den ønskede effekt, og i sidste uge endte jeg så på operationsbordet til en gennemskylning af mine bihuler. Det har desværre heller ikke virket. Så nu afventer vi, og undersøger vores videre muligheder,” lyder det fra Emil.

Han fortæller også, at han på sin taxatur mod hospitalet, fortalte chaufføren om hvad vi betaler i Skat i Danmark. Det chokerede den lokale chauffør gevaldigt, og han fortalte, at de på St. Lucia ikke betaler mere end omkring 2,5 procent i Skat.

Emil beskriver, at den nuværende situation har fået ham til at sætte stor pris på de muligheder det giver, at vi i Danmark betaler så meget i Skat og får dækket udgifter i blandt andet sundhedssystemet.

“Jeg er heldig, at jeg har en rejseforsikring, der herude dækker mine besøg på hospitalet, operation, narkose, medicin osv. For det er en dyr omgang, der ikke er alle lokale forundt. Hjemme i Danmark har jeg til tider glemt at sætte pris på, at vi har et fantastisk og gratis sundhedsvæsen. Det husker jeg nu,” skriver han om situationen.

Læs også: Rygterne tager til: Nu bryder Janni Ree tavsheden

Emil Midé Erichsen roser også det personale han har mødt i sundhedssystemet på sin vej, under problemet med bihulerne. Og her sætter han også ord på, hvordan det påvirker familiens rejse.

“Det har været en oplevelse. Én af dem jeg helst ville have været foruden. Men jeg har mødt mange søde og dygtige folk undervejs. Når det er sagt, så har det også lagt en dyne henover Havana. Det påvirker energien, lysten til eventyr og det generelle humør. Og når vi lever så tæt som vi gør, så smitter det alle ombord, når én skranter fysisk og mentalt. Så jeg er virkelig klar til, at farverne igen står tydeligt frem, og jeg kan hoppe på hoved i vandet fra badeplatformen og slå fridykningsrekorder sammen med Hugo.”

Du kan se hele opslaget herunder: