En imponerende rekord.

Donna Jean Wilde, en 58-årig bedstemor, har sat ny verdensrekord i at holde en abdominal plank-stilling. Med en tid på 4 timer, 30 minutter og 11 sekunder overgik hun den tidligere rekord med ti minutter. Denne præstation fandt sted på hendes tidligere arbejdsplads, Magrath High School i Magrath, Alberta, Canada den 21. marts. Den tidligere rekord var sat af Dana Glowacka i 2019.

Det skriver flere udenlandske medier, herunder Good Morning America.

Læs også: Husker du Meghan Markle i ‘Suits’? Det sagde hun om at forlade serien

Guinness World Records’ krav til rekordforsøget var, at Donna skulle holde sine underarme og tæer på gulvet, mens resten af kroppen skulle være løftet og holdt lige. Donna, der startede med at udføre planken for omkring 12 år siden efter en håndledsskade, fortalte at planken blev en favoritøvelse, da hun fandt ud af, at hun kunne kombinere den med andre aktiviteter som at læse bøger.

Du kan se en video af Donna i der slår rekorden i videoen herunder:

Til rekordforsøget var Donnas 12 børnebørn til stede, og de spillede en stor rolle som hendes motivation for at opnå rekorden. Donna, der tidligere har været vice-rektor og lærer, er også i stand til at holde planken i op til tre timer dagligt og trænede op til seks timer dagligt i forberedelsen til rekordforsøget.

Læs også: Rørt Stéphanie Surrugue: Fik kæmpe overraskelse af DR-kolleger

Selvom de første to timer af hendes rekordforsøg forløb smertefrit, blev de efterfølgende timer mere krævende, og hun oplevede smerter i både albuer og lår. Trods udfordringerne bevarede hun fokus og fastholdt planken. Efter at have slået rekorden udtrykte hun sin overraskelse og glæde: “Jeg kan faktisk stadig ikke tro det. Det føles som en drøm.”